Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023) με ήπιο τρόπο στα ύψη των 1120 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023) με ήπιο τρόπο στα ύψη των 1120 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευπρόσδεκτη είναι η σημερινή διόρθωση διότι είναι πολύ μικρού μεγέθους (ΓΔ -0,30%, στις 1119 μονάδες, στις 3.40 μμ) σε σχέση με την 5μηνη προηγηθείσα άνοδο +42% που σημαίνει ότι πωλητές δεν είναι ιδιαίτερα αποφασιστικοί στα παρόντα επίπεδα. Επίσης, ο τζίρος δεν είναι πολύ μεγάλος, 110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες εξακολουθούν να κυμαίνονται σε σχηματισμούς ανοδικής ανάπαυλας.

Χαιρόμαστε για κάθε άνοδο της αγοράς αλλά, επειδή ο ΓΔ είναι υπεραγορασμένος, είμαστε με το χέρι στην σκανδάλη για πωλήσεις μόλις λάβουμε τα σχετικά σήματα όπως καθοδική διάσπαση τοπικής στήριξης,, πτώση κάτω του μέσου όρου των 1055 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσης του ΓΔ και καθοδική διάσπαση χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών που τώρα βρίσκεται πολύ χαμηλά στις 990 μονάδες αλλά που σε λίγες μέρες θα αρχίσει να ανεβαίνει ραγδαία προς τις 1020 και 1040.

Προς το παρόν αναμένουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι καθαρά πτωτικό αυτή τη στιγμή καθώς τα 2/3 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ τρεις μετοχές, οι μέχρι πρόσφατα ταλαιπωρημένες ΦΡΙΓΟ, ΜΙΓ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα αυτόν τον τίτλο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού 3 μηνών, αλλά τείνουν να πετύχουν αυτό οι, ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 4 ευρώ, ΑΤΤΙΚΑ 2,4, ΕΕΕ 23,72 και ΕΥΑΠΣ με στροφέα τα 3,62 ευρώ.

Η γενική τάση της αγοράς είναι βέβαια ανοδική όπως το φανερώνουν τα αρκετά σημερινά νέα υψηλά σε μετοχές όπως σε, ΠΕΙΡ, ΒΙΟΣΣΚ, ΦΡΛΚ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΕΛΠΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text