Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα (Πέμπτη, 2-3-23) στο ΧΑ χωρίς όμως ο ΓΔ ν διασπά καθοδικά μεσοπρόθεσμες στηρίξεις

Ισχυρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα (Πέμπτη, 2-3-23) στο ΧΑ χωρίς όμως ο ΓΔ ν διασπά καθοδικά μεσοπρόθεσμες στηρίξεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή μεγάλη διόρθωση της αγοράς με πτώση στον ΓΔ -1,50% στις 1115 μονάδες στις 4.00 μμ, (το πρωί είχε φτάσει και στο -2,50%, στις 1103 μονάδες) και με όγκους μέτριους για την εποχή τζίρους, γύρω στα 120 εκατ. Δεν ανησυχούμε πολύ διότι τα stop loss μας βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα με το πλησιέστερο στοπ μας να βρίσκεται στις 1100 μονάδες.

Δεν έχει διαφανεί ακόμα ο λόγος της σημερινής πτώσης (θα μπορούσε να ήταν το γεγονός ότι η αγορά είναι υπεραγορασμένη και ότι ο πληθωρισμός στις δυτικές χώρες (άρα και τα επιτόκια) δείχνουν ανθεκτικότητα).

Μας ανησυχεί η διαγραμματική εικόνα των ξένων δεικτών, ο Dow Jones εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε χαμηλά τριμήνου και ο DAX σήμερα τείνει να διασπάσει το χαμηλό 20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 1100 μονάδων (-2,70%) , το ΤΧ θα μειώσει κατά 11% την μετοχική του έκθεση, από 96% σε 85%.

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΕΝΤΕΡ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΛ, ΕΥΑΠΣ, από τις 60 που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή θετικά και μια, η ΑΤΤ, με limit up +22%, ενώ από τις πτωτικές, 7 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΠΕΙΡ, ΚΕΚΡ, ΒΙΟΣΣΚ, ΜΟΗ, ΙΚΤΙΝ, και ΣΑΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Στις πτωτικές συνεδριάσεις προσέχουμε τις διανομές. Σήμερα διανέμονται ΑΛΦΑ και ΣΑΡ.

Η ΦΡΙΓΟ μπήκε σήμερα σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης επιβεβαιώνοντας την αποχή μας από μετοχές penny stocks. Η ΦΡΙΓΟ το τελευταίο τρίμηνο πέτυχε άνοδο +100% και τις τελευταίες 20 μέρες διόρθωση -33%, ενώ τα θεμελιακά της στοιχεία είναι «χάλια» με αρνητική καθαρή θέση.

Ολες οι μετοχές στα παρόντα επίπεδα είναι υπερεπεκταμένες πάνω από μεσοπρόθεσμες στηρίξεις τους. Οι μόνες που έχουν ελκυστικά για αγορές γραφήματα είναι η ΕΥΑΠΣ με στροφέα τα 3,6 ευρώ και η ΕΝΤΕΡ με στροφέα τα 4,15 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text