Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή πτώση κρατιέται σήμερα (Παρασκευή, 3/3/23) πολύ κοντά στα υψηλά έτους δείχνοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει την χθεσινή μεγάλη διόρθωση

Ο ΓΔ με μικρή πτώση κρατιέται σήμερα (Παρασκευή, 3/3/23) πολύ κοντά στα υψηλά έτους δείχνοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει την χθεσινή μεγάλη διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον θετική χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν συνεχίζει με επικίνδυνο τρόπο (πχ με μια ακόμα πτώση -1,50%) την χθεσινή καθοδική αναστροφή αλλά περιορίζεται αυτή τη στιγμή, (4.00 μμ) σε μικρή πτώση -0,20% (στις 1116 μονάδες) ακολουθώντας τον δρόμο των ευρωπαϊκών δεικτών (του DAX)  οποίος μέχρι πριν 3 συνεδριάσεις ήταν έτοιμος να διασπάσει καθοδικά 20ήμερο οριζόντιο κανάλι αναμονής αλλά χθες και σήμερα ξαναπήρε δυνάμεις πλησιάζοντας το άνω όριο του καναλιού.

Πάντως ο ΓΔ χρειάζεται μια μέτρια διόρθωση ή μια οριζόντιο ανάπαυλα για να χωνέψει το ισχυρό πεντάμηνο ράλι +42%. Με αυτή τη λογική εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με την σημερινή συνεδρίαση. Θα ανησυχούσαμε αν ο ΓΔ διασπούσε καθοδικά την 10ήμερη στήριξή του των 1100 μονάδων (-1,50% από τώρα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 96% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών αλλά καμία δεν χάνει περισσότερο του -3% ενώ  τρεις μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ, ΑΝΕΚ και ΑΤΤΙΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν θεωρούμε σαν μετοχή τη ημέρας αλλά μας ελκύει για αγορά η ΑΤΤΙΚΑ που διασπά ανοδικά σχηματισμό ανοδικής συνέχισης.

Εκτός από την ΑΤΤΙΚΑ καμία άλλη μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης, αλλά τείνουν να πετύχουν αυτό οι, ΕΥΑΠΣ με στροφέα τα 3,62 ευρώ και ΕΝΤΕΡ με στροφέα τα 4,15 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν αυτή τη στιγμνή οι, ΝΠΕΛΑ, ΑΤΤΙΚΑ, ΑΝΕΚ, ΕΕΕ και ΠΕΤΡΟ.

Θα επανέλθουμε ετην Δευτέρα κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text