Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | To χθεσινό sell off δεν επαναλαμβάνεται και σήμερα (Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023)

To χθεσινό sell off δεν επαναλαμβάνεται και σήμερα (Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αποτελεί μάλλον θετικό γεγονός ότι η χθεσινή μεγάλη πτώση -2,90% με μεγάλους τζίρους, 155 εκατ, δεν συνεχίζεται και σήμερα. Το αντίθετο συμβαίνει, μετά την πρωινή καταβύθιση στις 1065 μονάδες (-2%) ακολούθησε ενδοημερήσιο ράλι 25 μονάδων ή +2,30%.

Αυτή τη στιγμή (4.25 μμ) ο ΓΔ δείχνει να ισορροπεί στις 1080 μονάδες (-0,10% από το χθεσινό κλείσιμο) με μεγάλο τζίρο (125 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ο οποίος δείχνει σφοδρές διαφωνίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών για το αν θα συνεχιστεί η χθεσινή πτώση ή αν θα πισωγυρίσει η ανοδική τάση.

Εν τω μεταξύ, το stop loss μας, η γραμμή του χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών, σήμερα ανέβηκε στις 1063 μονάδες δηλαδή κοντά στην τρέχουσα δράση τιμών που σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει αύριο – μεθαύριο η καθοδική διάσπαση των 1063 μονάδων και να προκύψει σηματοδότηση πωλήσεων όπως επιτάσσει το σύστημά μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο σήμερα δεν θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) καθώς δεν φαίνεται να κλείνει ο ΓΔ προς στις 1063 μονάδες.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, οι καθοδικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον δύο μετοχές, οι προβληματικών εισηγμένων ΦΡΙΓΟ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Σήμερα προσπαθούμε να εντοπίσουμε μετοχή που να σημειώνει άνοδο με όγκο μεγαλύτερο από το χθεσινό sell off, και δεν βρίσκουμε καμία. Ισως μέχρι το κλείσιμο να το καταφέρουν οι ΠΕΙΡ και ΕΛΠΕ.

Σήμερα το 60% του τζίρου το κάνουν οι τράπεζες. Αξιοπερίεργος είναι ο τεράστιος όγκος των 12 εκατ τεμαχίων της ΠΕΙΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text