Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Τετ, 8/3/2023, η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να προσεγγίζει το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών

Συνεχίζεται και σήμερα, Τετ, 8/3/2023, η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να προσεγγίζει το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει η συνεχιζόμενη διόρθωση της αγοράς μεγέθους μέχρις στιγμής 61 μονάδων από το υψηλό των 1133 μονάδων, καθώς αντιστοιχεί σαν ποσοστό μόλις στο -5,30% από τις 1133 μονάδες ενώ το προηγηθέν πεντάμηνο ράλι είχε ύψος +44%.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ, χάνει -0,50% (στις 1072 μονάδες) με αρκετά μεγάλους τζίρους (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ η Ευρώπη τα πάει μια χαρά με τους περισσότερους εθνικούς δείκτες της να κινούνται πολύ κοντά στο υψηλό 2023.

Σήμερα είμαστε σε επιφυλακή διότι ο ΓΔ προσεγγίζει παρά 4 μονάδες ή 0,35% το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών το οποίο τώρα βρίσκεται στις 1068 μονάδες και που  αποτελεί το κύριο stop loss μας. Συνεπώς,

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω από τις 1068 μονάδες, το ΤΧ θα μειώσει κατά το ¼ την μετοχική του έκθεση πουλώντας όλες τις μετοχές του ΤΕΝΕΡΓ και ΒΙΟ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 7 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΚΕΚΡ, ΕΤΕ, ΒΙΟΣΣΚ, ΑΝΕΚ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΜΠΕΛΑ, ΕΠΣΙΛ, ΔΕΗ και ΠΕΤΡΟ, που σημειώνουν ανόδους άνω του +3%.

Σήμερα μας εντυπωσιάζουν θετικά οι, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΤΡΟ και ΕΠΣΙΛ, που πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους με καλούς όγκους. Όμως είναι αμφίβολο αν θα πρέπει αυτές οι μετοχές να αγοραστούν καθώς βρίσκονται σε υπεραγορασμένη περιοχή ενώ ο ΓΔ κινδυνεύει από μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων.

Σήματα πωλήσεων δίνει σήμερα ο ΟΤΕ.

Τείνει να δώσει τέτοια σήματα πωλήσεων η ΤΕΝΕΡΓΑ με πωλητικό στροφέα τα 18,5 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι τρεις αναφερθείσες ΜΠΕΛΑ, ΕΠΣΙΛΟΝ και ΠΕΤΡΟ, ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει ο ΟΤΕ και η ΦΡΙΓΟ.

Δείκτης τραπεζών . Συμπληρώνει σήμερα 6η μερα διόρθωσης κινούμενος σε απόσταση περίπου -10% από το πρόσφατο υψηλό των 933 μονάδων αλλά το προηγηθέν 8μηνο ράλι είχε ύψος +110% από τον περσινό θερινό πυθμένα. Αρα, ο ΔΤΡ μπορεί να έχει κι άλλο δρόμο προς τα κάτω.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text