Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από 4ήμερη καθοδική αναστροφή, σήμερα, Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, αντιδρά με μέτριο τζίρο και περιορισμένη άνοδο

Ο ΓΔ μετά από 4ήμερη καθοδική αναστροφή, σήμερα, Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, αντιδρά με μέτριο τζίρο και περιορισμένη άνοδο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά σήμερα αντιδρά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.25 μμ, να κερδίζει +0,65% (στις 1083 μονάδες) με ελαφρά μειωμένο τζίρο (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινούνται σε σαφώς ανοδική τάση κοντά στα ψηλά έτους, ενώ την ίδια στιγμή οι αμερικανικοί δείκτες εμφανίζουν δυσμενείς σχηματισμούς κορυφής.

Ο ΓΔ παρά την πρόσφατη απώλεια 60 μονάδων (-5,30% από την κορυφή των 1133 μονάδων) και τις σχετικά μεγάλες διανομές, παραμένει ακόμα σε ανοδική τάση κινούμενος πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και πάνω από το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που για εμάς λειτουργεί σαν stop loss.

Η επικρατούσα ανοδική τάση θα ενισχυθεί και πιθανόν να δούμε νέα υψηλά έτους εάν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό της 4ήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 1100 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από τις 1100 μονάδες, θα υφέρπει κίνδυνος καθοδικής διάσπασης του στοπ και ανάπτυξη καθοδικής τάσης..

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, όπως φαίνεται, σήμερα δεν θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) γιατί θα είναι δύσκολο για τον ΓΔ να κλείσει κάτω του στοπ των 1068 μονάδων. Αν τυχόν γίνει αυτό, εμείς θα πουλήσουμε τις θέσεις μας σε ΤΕΝΕΡΓΑ και ΒΙΟ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά τα 1/3 ενώ 2 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΜΠΕΛΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο διότι, μπορεί μεν μερικές να πληρούν τα κριτήρια «μεγάλη άνοδο» και «μεγάλος τζίρος», αλλά καμία δεν πληροί το κριτήριο του να κινείται πολύ κοντά σε αντίσταση (σε σηματοδότη αγορών).

Εντυπωσιακές όμως είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΕΛΛ και ΕΛΧΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +2% με μεγάλους όγκους (οι ΕΛΛ και ΕΛΧΑ θα μπορούσαν να αγορασθούν αλλά ο ΓΔ θα έπρεπε να ξεπεράσει τις 1100 μονάδες, που σήμερα δεν μπορεί).

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΠΕΛΑ, ΕΕΕ και ΠΕΤΡΟ ενώ νέα χαμηλά σημειώνει μόνον ο ΟΤΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text