Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 15νθήμερη διόρθωση -7,50%, ο ΓΔ σήμερα αντιδρά αρκετά δυνατά με άνοδο +1,55% (στις 1165 μονάδες, (στις 3.45 μμ)

Μετά από 15νθήμερη διόρθωση -7,50%, ο ΓΔ σήμερα αντιδρά αρκετά δυνατά με άνοδο +1,55% (στις 1165 μονάδες, (στις 3.45 μμ)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας αιφνιδιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ να κερδίζει +1,55%, στις 1065 μονάδες με μέτριο για την εποχή τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παράλληλη άνοδο στους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX +1,75%).

Στην παρούσα διαγραμματική συγκυρία εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την θεωρία των ποσοστιαίων retracements κατά την οποία θα είναι πιθανό να επανέλθει η πρότερη ανοδική τάση αν οι τιμές αντιδράσουν ανοδικά και ανακτήσουν το μισό της μέχρι χθες διόρθωσης, στην περίπτωσή μας αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 1084 μονάδες.

Για να επαναγοράσουμε λοιπόν τις μετοχές που πουλήσαμε προχθές, απαιτούμε σοβαρά σημάδια δύναμης από τον ΓΔ, 50% ανοδικό retracement της διόρθωσης και αν είναι δυνατόν με τζίρους μεγαλύτερους από τους μέσους ημερήσιους της διόρθωσης και με ανάλογες ανοδικές κινήσεις στους ξένους δείκτες. Απ’ ότι φαίνεται, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το περίπου 50-50 μετοχές-μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 5/6 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και με 10 από τις 60 μετοχές που παρακολουθούμε να κερδίζουν πάνω από +3%.

Σήμερα θα πρέπει να εντοπίσουμε τις δυνατές μετοχές, αυτές με άνοδο άνω του +1,50% και με όγκους μεγαλύτερους από τους μέσους ημερήσιους όγκους των τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων.

Αν και είναι νωρίς ακόμα, 3.45 μμ, διακρίνουμε τις ΠΕΙΡ, ΒΙΟ και μερικώς την ΕΛΤΟΝ, ΤΕΝΕΡΓ και ΕΧΑΕ. Αλλά θα θέλαμε βεβαιωθούμε κοντά στο κλείσιμο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.30

 

Το σημερινό γράφημα δεν θα αναρτηθεί.

 

-----

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text