Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά σήμερα (Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023) την θέση του κοντά στις 1030 μονάδες

Ο ΓΔ κρατά σήμερα (Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023) την θέση του κοντά στις 1030 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δραματική είναι η σημερινή συνεδρίαση με πολύ μεγάλη μεταβλητότητα και μεγάλους  όγκους. Ο ΓΔ το πρωί άνοιξε στο υψηλό ημέρας των 1045 μονάδων (+2%), προ 40 λεπτών είχε υποχωρήσει στις 1018 (-1%) και τώρα εξισορροπεί στις 1030 (+0,60% από το χθεσινό κλείσιμο) και ο τζίρος κατευθύνεται προς τα 140 εκατ.

Ο ΓΔ ακολουθεί με ακρίβεια τις κινήσεις των ευρωπαϊκών δεικτών όπως αυτοί οδηγούνται από τα γεγονότα και τους φόβους για τις τράπεζες.

Η σημερινή μεγάλη ενδοημερήσια βύθιση -3% δείχνει αδυναμία της αγοράς και δεν αποκλείεται να δούμε και τις 1000 μονάδες. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να πισωγυρίσει ο ΓΔ προς τις 1100 μονάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει γιατί κανείς δεν ξέρει αν θα «σκάσει» κι άλλη τράπεζα με ανάλογα προβλήματα ρευστότητας όπως της Credit Swiss.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ ήδη βρίσκεται με μετοχική έκθεση 48% και είναι πιθανόν να μην κάνει άλλες πωλήσεις. Επαναγορές θα εξετάσει αν ο ΓΔ αντιδράσει δυνατά ανοδικά και ανακτήσει το μισό της μέχρις στιγμής διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 1080 μονάδες.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ τρεις μετοχές μικρής σημασίας, οι ΑΝΕΚ, ΕΝΤΕΡ, ΦΡΙΓΟ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με μια, την ΑΤΤ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Σήμερα δεν θεωρούμε κάποια μετοχή σαν μετοχή της ημέρας αλλά μας εντυπωσιάζουν οι εξής : καταρχήν η ΜΠΕΛΑ, το μοναδικό blue chip που βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό έτους και που αυτή τη στιγμή κερδίζει +2,90%. Επίσης θετική εντύπωση μας κάνουν οι ΟΠΑΠ και ΕΕΕ που βρίσκονται κοντά σε αγοραστικούς στροφείς – υψηλά τριμήνου, στα 15,3 ευρώ ο ΟΠΑΠ και στα 24,7 η ΕΕΕ.

Αντίθετα απογοητευτικοί είναι οι ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΠΡΟΦ, που καταγράφουν νέα χαμηλά έτους 2023.

Ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +1% αλλά χάνει -17% από το προ δυο εβδομάδων υψηλό του. Δεν βρίσκουμε κάποιο σχηματισμό (οριζόντια στενή συσσώρευση) ώστε να προσέχουμε τυχόν σήματα αγορών. Ο δείκτης αυτός βρίσκεται σε άβολη διαγραμματική θέση, υπερπωλημένος στο 15νθήμερο και υπεραγορασμένος στο 200ήμερο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text