Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 300 εκατ. ευρώ για τα NPEs

Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 300 εκατ. ευρώ για τα NPEs

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 300 εκατ. ευρώ για τα NPEs

Στη λήψη πρόσθετων προβλέψεων ύψους 300 εκατ. ευρώ που θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματά της και την κεφαλαιακή της επάρκεια θα λάβει η Attica Bank για την εκτέλεση της στρατηγικής μείωσης των κόκκινων δανείων της.

Στόχος του πλάνου της είναι η σταδιακή αποεπένδυση από τίτλους των τιτλοποιήσεων ή/και οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων. Στο παρόν στάδιο, στόχος είναι η αποεπένδυση από τους τίτλους των Astir 1 και Metexelixis.

Εφόσον υπάρχει συμφωνία για τις παραπάνω κινήσεις σε χρόνο μέχρι τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2022, θα εγγραφούν πρόσθετες προβλέψεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την Attica Bank, θα είχε την ακόλουθη επίδραση επί των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου που δημοσιευτήκαν στις οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2022.

Δημοσιευμένα Στοιχεία Pro-forma Στοιχεία

(ποσά σε δισ. ευρώ)

Αποτέλεσμα προ φόρων -0,03 -0,33

Αποτέλεσμα μετά φόρων -0,04 -0,35

Ίδια Κεφάλαια 0,29 -0,02

«Σε κάθε περίπτωση, η λήψη – υπό την προϋπόθεση των δεσμευτικών προσφορών και προκαταρτικής συμφωνίας για την παραπάνω αποεπένδυση – των προβλέψεων αυτών έχει συμπεριληφθεί  ως παραδοχή του Επικαιροποιημένου Επιχειρηματικού Πλάνου ετών 2022 – 2025, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Τράπεζας» αναφέρεται στη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Attica Bank.

Επίσης, αναλυτικότερη σχετική σημείωση περιλαμβάνεται στο υπό έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου που αφορά τη δημόσια προσφορά και εισαγωγή των νέων μετοχών στο πλαίσιο της υπό υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου εξελίσσεται σύμφωνα με τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις 30.12.2022. Η τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι εδώ και λίγες ημέρες έχει παγώσει ο οικονομικός έλεγχος που διενεργούσε η Thrivest στην Attica Bank, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός της για συμμετοχή στην επιχειρούμενη έκδοση νέων μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική μέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζας επιζητά το σχεδιασμό ενός αναλυτικού οδικού χάρτη για την εξυγίανση της Attica Bank και την εν συνεχεία συγχώνευσή τους, που θα οδηγήσει στη δημιουργία του πέμπτου ισχυρότερου πόλου στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το αίτημα αυτό προς το παρόν δεν φαίνεται να ικανοποιείται. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το ενδιαφέρον της Thrivest παραμένει ενεργό, ωστόσο για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου ζητά να ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι που θα διασφαλίζουν την επένδυσή της.

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text