Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Πιθανόν, αποφύγαμε τα πιο "δύσκολα".

Πιθανόν, αποφύγαμε τα πιο "δύσκολα".

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το αποψινό σχόλιο, θα είναι σύντομο, καθόσον προέκυψε κάτι ξαφνικό, το οποίο ανέτρεψε όλο το απογευματινό μου πρόγραμμα.

 

Δεν παρακολούθησα το κλείσιμο της αγοράς. Είδα όμως την εξέλιξη, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, παρακολούθησα τα (ξένα) ΜΜΕ και παρακολουθώ την εξέλιξη της αγοράς της Νέας Υόρκης. Ο φόβος δείχνει να περιορίζεται. Η “ζωή” δε θα επανέλθει στην κανονικότητα, αυτό θα αργήσει. Φάνηκε ότι, το πρόβλημα της Credit Suisse δεν ήταν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ δεν γράφτηκε κάτι για “επικίνδυνες θέσεις”. Κατά τα φαινόμενα, όπως είχαμε πιθανολογήσει και χθες, το πρόβλημα φάνηκε έντονο, επειδή ακριβώς η επενδυτική κοινότητα ήταν “ερεθισμένη” από τα προβλήματα των αμερικανικών τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, αν εξετάσουμε τη φύση των προβλημάτων, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη, κατά την άποψή μας και με βάση τα όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά, φαίνονται αστεία σε σχέση με τα προβλήματα του 2008. Εκτιμούμε -επαναλαμβάνουμε, με βάση τα όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά- ότι αυτή η ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα, θα καταλαγιάσει.

Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, η ΕΚΤ δε θα αύξανε τα επιτόκια σήμερα, όσο και αν αυτό θα έκανε αρνητική εντύπωση. Παράλληλα, η Wall Street θα είχε καταρρεύσει.

 

Εκτιμούμε ότι, είναι πιθανό να εμφανιστούν νέα τραπεζικά προβλήματα στις ΗΠΑ, πιθανότατα μικρής έκτασης, τα οποία θα συνδέονται με την αδυναμία αρκετών δανειοληπτών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Όμως, εκτιμούμε ότι θα ήταν δύσκολο να απειληθεί ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα.

 

Στην ελληνική αγορά, καθώς σήμερα βλέπουμε τα πράγματα πιο καθαρά, επαναλαμβάνουμε ότι, το μέγεθος της πτώσης, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στο μέγεθος της προηγούμενης ανόδου. Αυτό, κατά την άποψή μας, φάνηκε σήμερα, βλέποντας ποιές μετοχές ανέβηκαν και ποιές έπεσαν.

Εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Οι οποίες στην παρούσα φάση, υποχώρησαν τόσο λόγω του ότι η κρίση ήταν τραπεζική, αλλά και επειδή είχαν ανέβει “ξέφρενα” τις προηγούμενες μέρες.

Λογικά, θα πρέπει να υπολογίζουμε σε πιο ήπια άνοδό τους, όταν η αγορά επανέλθει σε ανοδικότητα.

 

Συμπερασματικά, θεωρούμε αρκετά πιθανό, να έχουμε αποφύγει τα “δύσκολα”. Αν η Wall Street διατηρήσει την ανοδικότητά της μέχρι το κλείσιμο (προσοχή, οι αμερικανικές αγορές αυτή την περίοδο, λόγω αλλαγής ώρας στις ΗΠΑ, ανοίγουν στις 3:30 μμ και κλείνουν στις 10:00 μμ), τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για αύριο.

 

Τα σχόλια για τις τράπεζες και τις κινήσεις μας στο Χαρτοφυλάκιό μας, αναβάλλονται για αύριο.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text