Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οι κινήσεις της Dimand για Logistic Centers στη Βόρεια Ελλάδα

Οι κινήσεις της Dimand για Logistic Centers στη Βόρεια Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι κινήσεις της Dimand για Logistic Centers στη Βόρεια Ελλάδα

Προχωρούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες για την επένδυση της Dimand στο πρώην ακίνητο της Βαλκάν Ακίνητα στη Β. Ελλάδα – το οποίο προορίζεται να αποτελέσει ένα logistics hub, καθώς η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την πρώτη φάση της επένδυσης βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, η Dimand στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, απέκτησε μέσω της θυγατρικής εταιρείας Απελλού Estate το συγκεκριμένο βιομηχανικό ακίνητο, συνολικής έκτασης 355.648,42 τ.μ. έναντι τιμήματος 6 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (σ.σ. πρώην εργοστάσιο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ), πλησίον της ΒΙΠΕ Σίνδου, για τη μετατροπή του στον μεγαλύτερο κόμβο Logistics στη Βόρεια Ελλάδα.

H επένδυση προβλέπεται αν γίνει σε δύο φάσεις, με την πρώτη να αφορά στη δόμηση περίπου 55.000 τ.μ. εντός 24 μηνών και η δεύτερη σε δόμηση περίπου 65.000 τ.μ. εντός 30 μηνών. Η συνολική επένδυση σε όρους Gross Developent Value υπολογίζεται σε 160 εκατ. ευρώ για το σύνολο της, και ήδη αναζητούνται οι ενδιαφερόμενοι χρήστες- αγοραστές της εν λόγω υποδομής. Το ακίνητο απέχει 23 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και 16 χλμ. από το λιμάνι, ενώ βρίσκεται δίπλα στη ΒΙΠΕ Σίνδου και σε περιοχή που χαρακτηρίζεται από δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα (Α.Β.Σ. Καλοχωρίου, ΒΙΠΑ Γέφυρας, ΒΙΠΑ Νεοχωρούδας, ΕΛΠΕ).

Οι επενδύσεις

Πέραν των γνωστών έργων σε κτίρια γραφείων στη Θεσσαλονίκη (Ηub26, ΦΙΞ), η Dimand κατά τους τελευταίους μήνες προέβη στην αγορά σημαντικών εκτάσεων σε διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας,

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση του ομίλου στις 26 Μαίου, υπεγράφη συμβολαιογραφικό προσύμφωνο από την θυγατρική εταιρεία Dramar, δυνάμει του οποίου η τελευταία προσυμφώνησε την αγορά τεσσάρων ακινήτων/γεωτεμαχίων, επιφάνειας α. 632.225,68 τ.μ., β. 65.974,80 τ.μ., γ. 56.704,85 τ.μ., και δ. 178.214,44 τ.μ., που βρίσκονται στο αγρόκτημα Ν. Σεβαστείας του Δήμου Δράμας, έναντι 5,1 εκατ.ευρώ.

Αντίστοιχα, κατά την ίδια ημερομηνία, έτερη θυγατρική της Dimand (Nea Peramos Side Port) υπέγραψε προσύμφωνο για την αγορά ενός ακινήτου, επιφάνειας 70.080,00 τ.μ., στη θέση Νέας Ηρακλείτσας στην Καβάλα έναντι τιμήματος 600.000 ευρώ.

 

Πέννυ Κούτρα

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text