Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας

Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας


Ανανεώθηκε σήμερα ο πίνακας με τους συντελεστές beta των μετοχών, με τις τιμές της 17/3/2023, για διάστημα πενταετίας και τριετίας.


Από τον πίνακα με τους συντελεστές beta, που υπολογίζονται για διάστημα πενταετίας παρατηρούμε ότι 19 μετοχές, από τις 140 -πλην των μετοχών που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και των μετοχών ΙΝΛΙΦ, ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ, ΑΤΡΑΣΤ, DIMAND και ACAG, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα τιμές για διάστημα πενταετίας- έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 116 μετοχές έχουν συντελεστή beta, που κυμαίνεται από 0,001 (ΠΡΟΝΤΕΑ) έως 0,999 (CENER), ενώ 5 μετοχές εμφανίζουν αρνητικό συντελεστή beta.

Αντίστοιχα για διάστημα τριετίας, 29 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 105 έχουν beta που κυμαίνεται μεταξύ των τιμών 0,013 (ΔΑΙΟΣ)  έως 0,991 (ΟΛΥΜΠ), 5 μετοχές έχουν αρνητικό beta και 1 μετοχή (ΑΝΕΠ), έχει μηδενικό συντελεστή beta.


Σε σχέση με τον συντελεστή beta που είχαν οι μετοχές την 18/12/2020 (όπου ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τις τιμές), για το διάστημα 5ετίας, παρατηρήθηκε αύξηση του beta σε 101 μετοχές, ενώ στις υπόλοιπες 39 η τιμή του beta υποχώρησε. Αντίστοιχα για το διάστημα 3ετίας, σε 74 μετοχές αυξήθηκε η τιμή του beta και στις υπόλοιπες 66 μειώθηκε.


Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (10/3/2023), για το διάστημα 5ετίας, 79 μετοχές σημείωσαν αύξηση του beta, η οποία κυμαίνεται από 0,01% (ΙΝΤΚΑ) έως 28,97% (ΠΡΟΝΤΕΑ), ενώ 61 μετοχές σημείωσαν μείωση του συντελεστή beta, που κυμάνθηκε από -0,01% (ΕΒΡΟΦ) , έως -7,15% (ΑΚΡΙΤ).

Αντίστοιχα για το διάστημα της 3ετίας, 68 μετοχές, παρουσίασαν αυξημένο beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο κυμάνθηκε από 0,07% (ΕΥΡΩΒ) έως 60,30% (ΔΑΙΟΣ), ενώ 71 μετοχές που το beta υποχώρησε οι τιμές κυμάνθηκαν από -0,12% (ΠΕΙΡ), έως το -55,22% (ΝΑΥΠ). Η ΑΝΕΠ παρέμεινε με μηδενικό συντελεστή beta.


Να υπενθυμίσουμε ότι, όταν ο συντελεστής beta είναι μεγαλύτερος της μονάδας, τότε η μετοχή έχει θετική συσχέτιση με τον Γενικό Δείκτη και η απόδοση της είναι περισσότερο μεταβλητή σε σχέση με τον δείκτη. Αντίθετα, όταν ο συντελεστής beta είναι μικρότερος της μονάδας, η μετοχή κινείται λιγότερο “επιθετικά” σε σχέση με τον δείκτη. Όταν ο συντελεστής beta είναι ίσος με την μονάδα τότε η μετοχή κινείται με την ίδια μεταβλητότητα που κινείται ο δείκτης.

Όταν ο συντελεστής beta είναι μηδέν, η μετοχή κινείται ανεξάρτητα του δείκτη και όταν το beta είναι αρνητικό, η μεταβλητότητα της μετοχής κινείται αντίθετα από την μεταβλητότητα του δείκτη. Δείτε περισσότερα για τον συντελεστή beta, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text