Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεύτερη μέρα ανοδικής αντίδρασης είναι η σημερινή (Τρίτη, 21/3/23) με τον ΓΔ να ξεφεύγει αρκετά ψηλότερα από τις 1000 μονάδες

Δεύτερη μέρα ανοδικής αντίδρασης είναι η σημερινή (Τρίτη, 21/3/23) με τον ΓΔ να ξεφεύγει αρκετά ψηλότερα από τις 1000 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά κινείται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,80% (στις 1045 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επιθετικότερους τους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX +2,10%, αναπληρώνοντας κατά 50% την πρόσφατη καθίζηση).

Θα βασίσουμε την ανάλυσή μας στην θεωρία των retracements κατά την οποία μια διόρθωση τείνει να αναιρεθεί αν χάσει το 50% του ύψους της. Στη περίπτωσή μας για να αναιρεθεί η πρόσφατη διόρθωση της αγοράς, θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της 20ήμερης πτώσης κλείνοντας πάνω από το επίπεδο των 1075 μονάδων που συμπίπτει με την αντίσταση της τοπικής κορυφής Ε (κοίτα γράφημα).

Συνεπώς, όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 1075 μονάδων, εμείς θα είμαστε απρόθυμοι για αγορές στο ΧΑ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 66% με μετοχές και 34% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 6/7 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 12 από τις 60 μετοχές που παρακολουθούμε πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μόνον, την ΜΠΕΛΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : παρά την μεγάλη άνοδο του ΓΔ καμία μετοχή δεν μας ενθουσιάζει με κριτήρια την άνοδο + όγκο + διαγραμματική θέση της.

Ωστόσο, με τα δυο πρώτα κριτήρια κάπως ξεχωρίζουν οι, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ, ΠΡΟΦ και ΟΛΥΜΠ.

Ο ΟΛΠ δίνει σήμερα σήμα αγορών που δεν μπόρεσε για ελάχιστο να δώσει στο χθεσινό κλείσιμο.

Η ΜΠΕΛΑ χάνει -6% λόγω της αποκοπής γενναίου μερίσματος -5,7%.

Ο ΔΤΡ σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,50% φθάνοντας να αναπληρώνει το ¼ της μεγάλης πρόσφατης διόρθωσης (τώρα στις 792 μονάδες). Αν ξεπεράσει τις 820 μονάδες, θα έχει πετύχει 50% retracement της εν λόγω διόρθωσης και θα υποτίθεται ότι επανήλθε στην ισχυρή ανοδική τάση του τελευταίου εξαμήνου.

Αν θέλαμε να ρισκάρουμε με αγορές θα επιλέγαμε τις μικρής εμπορευσιμότητας ΠΡΟΦ και ΟΛΥΜΠ και το blue chip ΟΤΕ που σήμερα σημειώνει καλή άνοδο +1,60% με τεράστιο τζίρο 20 εκατ ευρώ, περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ιδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text