Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η UBS προσφέρεται να επαναγοράσει ομόλογα CoCos που εξέδωσε λίγο πριν τη συμφωνία με την Credit Suisse

Η UBS προσφέρεται να επαναγοράσει ομόλογα CoCos που εξέδωσε λίγο πριν τη συμφωνία με την Credit Suisse

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η UBS προσφέρεται να επαναγοράσει ομόλογα CoCos που εξέδωσε λίγο πριν τη συμφωνία με την Credit Suisse

Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός UBS προσφέρεται να επαναγοράσει μη εξασφαλισμένα ομόλογα τύπου CoCos, αποτιμώμενα σε ευρώ, τα οποία εξέδωσε την Παρασκευή, λίγα 24ωρα πριν τη συμφωνία για εξαγορά της προβληματικής ανταγωνίστριάς της, Credit Suisse.

H UBS προσκαλεί τους κατόχους των senior μη εξασφαλισμένων τίτλων, οι οποίοι κουρεύονται σε περίπτωση bail-in (όπως συνέβη με τους αντίστοιχους τίτλους της Credit Suisse, αξίας 17 δισ. δολ.), λήξης Μαρτίου 2028 και Μαρτίου 2032, να παραδώσουν τα χρεόγραφα και να λάβουν μετρητά, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Η τράπεζα προχωρά σε αυτή την κίνηση "υπό το φως των έκτακτων και ειδικών εταιρικών κινήσεων που ανακοινώθηκαν στις 19 Μαρτίου 2023, λίγο μετά την ημερομηνία έκδοσης" των χρεογράφων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Ο εκδότης αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ως αποτέλεσμα ψύχραιμης εκτίμησης των τελευταίων εξελίξεων και της μακρόπνοης δέσμευσής του προς τους επενδυτές στο χρέος του".

Η συμφωνία ανοίγει στις 22 Μαρτίου, με πρώτη ημερομηνία λήξης την 28η Μαρτίου και τελική λήξη στις 4 Απριλίου.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text