Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε προχθές από τις 1020 μονάδες του ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τετ, 22/3/23) να ξεπεράσει τις 1050 μονάδες

Η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε προχθές από τις 1020 μονάδες του ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τετ, 22/3/23) να ξεπεράσει τις 1050 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμη δείχνει σήμερα η αγορά καθώς ο ΓΔ από τις 1060 μονάδες (+1%) που είχε φτάσει το πρωί λίγο μετά το άνοιγμα, αυτή τη στιγμή, 4.15 μμ, έχει υποχωρήσει στις 1044 (-0,50% από το χθεσινό κλείσιμο) με μειωμένο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ισχυρά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που ήδη έχουν ανακτήσει περίπου το 50% της διόρθωσης των 3 πρώτων εβδομάδων του Μαρτίου (σε αντίθεση με τον ΓΔ που δεν έχει ανακτήσει ούτε το ¼ της αντίστοιχης πτώσης).

Για να θεωρήσουμε ότι το ΧΑ έχει την δύναμη να επανέλθει στην ανοδική τάση του πρώτου διμήνου 2023, θα πρέπει να ανακτήσει το μισό της Μαρτιάτικης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 1075 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 1075 μονάδων, το ΤΧ δεν θα δείχνει ενδιαφέρον να αυξήσει τις μετοχικές του θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές ξεπερνούν οριακά αυτή τη στιγμή σε αριθμό τις ανοδικές ενώ καμία μετοχή, εκτός από την αλλοπρόσαλλη ΑΤΤ, δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3%. Από αυτή την άποψη η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής δηλαδή, δεν είναι άσχημη στην θέση του ΓΔ που βρίσκεται.

Σήμερα δεν διακρίνουμε ,μετοχές με διαγραμματικό ενδιαφέρον.

Μόνον τρεις έχουν την δύναμη να κινούνται πολύ κοντά σε στροφείς αγορών – έγκυρες αντιστάσεις, οι ΕΕΕ με στροφέα τα 4,75 ευρώ, ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 25,5 και ο ΟΠΑΠ τα 15,7.

Μόνον μια μετοχή σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους, ο ΟΛΠ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους. Και από αυτή την άποψη, έλλειψη νέων υψηλών / χαμηλών, η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν αναμονής.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text