Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ο Μίλερ της ΕΚΤ βλέπει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Ο Μίλερ της ΕΚΤ βλέπει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Μίλερ της ΕΚΤ βλέπει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει περισσότερο το κόστος δανεισμού, αν και το μεγαλύτερο μέρος της σύσφιξης έχει ήδη γίνει, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Μάντις Μίλερ.

"Βλέποντας πόσο γρήγορα και απότομα σημειώθηκαν οι αυξήσεις των επιτοκίων σε λιγότερο από ένα χρόνο, τολμώ να πω ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού είναι πίσω μας και τώρα είναι καιρός προσαρμογής και αντιμετώπισης", είπε ο Μίλερ Raadio 2, σε συνέντευξη την Πέμπτη. "Πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να έχουμε εμπιστοσύνη ότι η ραχοκοκαλιά του πληθωρισμού έχει σπάσει".

Ο Μίλερ, ο οποίος ηγείται της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο επιθετικών υπευθύνων χάραξης πολιτικής, μίλησε μια εβδομάδα αφότου η ΕΚΤ αύξησε κατά μισή μονάδα τα επιτόκια, αν και - δεδομένης της αναταραχής της αγοράς - απείχε από να παράσχει guidance σχετικά με το τι θα ακολουθήσει. Οι αξιωματούχοι είναι πλέον όλο και πιο σίγουροι ότι το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης έχει αντέξει στη χρηματοπιστωτική αναταραχή, επιτρέποντάς τους να οραματιστούν την επανέναρξη των αυξήσεων των επιτοκίων σε εύθετο χρόνο, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το υψηλότερο κόστος δανεισμού, είπε ο Μίλερ.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text