Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ανησυχία για την Deutsche Bank. Μεγάλη πτώση της μετοχής. Ρευστοποίηση της θέσης μας.

Ανησυχία για την Deutsche Bank. Μεγάλη πτώση της μετοχής. Ρευστοποίηση της θέσης μας.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse από την UBS, στον απόηχο των προβλημάτων που αντιμετώπισαν μεσαίου μεγέθους, μη συστημικές, τράπεζες στις ΗΠΑ, προκαλούν σοβαρές ανησυχίες στους επενδυτές για μετάδοση των φόβων για την κατάσταση των τραπεζών στην Ευρώπη.

Η νέα πηγή ανησυχιών είναι η γερμανική Deutsche Bank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη.

Στον ελληνικό και τον διεθνή οικονομικό Τύπο, δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο. Όμως, από το πρωί υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία, που ξεκίνησε από τη χθεσινή άνοδο των CDS της τράπεζας, τα οποία αυξήθηκαν στις 173 μονάδες βάσης (από 142 μία ημέρα νωρίτερα), παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί από τη δημιουργία του συγκεκριμένου χρηματοοικονομικού προϊόντος.

Η πτώση της μετοχής, μέχρι στιγμής, φτάνει στο -14%, κάτι που ενδεχομένως αναγκάσει τις αρχές του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, να διακόψουν τη διαπραγμάτευσή της.

Από τη συγκεκριμένη τράπεζα, η οποία είχε υποστεί μεγάλες πιέσεις στην κρίση του 2008, κατά καιρούς, αναδύονται πηγές ανησυχίας. Όμως, στα τελευταία χρόνια έχει μια θετική πορεία.

Μετά την ολοκλήρωση μιας αναδιάρθρωσης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε το 2019, με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας, η Deutsche Bank ανέφερε 10 συνεχόμενα τρίμηνα με κέρδη. Για το 2022, η τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη € 5,0 δισεκατομμυρίων, ενώ προγραμματίζει να πληρώσει μέρισμα στους μετόχους της, τον Μάιο. Ο δείκτης CET1 — ένα μέτρο της τραπεζικής φερεγγυότητας — διαμορφώθηκε στο 13,4% στα τέλη του 2022, επίπεδο ανώτερο από τα μέσα επίπεδα του τραπεζικού κλάδου.

 

Θεωρούμε ως πολύ πιθανό, η όλη κατάσταση να αποδειχθεί ως ένα “αδικαιολόγητο περιστατικό ανησυχιών”. Όμως, από την άλλη πλευρά, η παροιμία “δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”, ισχύει συχνά στο χρηματιστηριακό χώρο.

Για το λόγο αυτό, αποφασίζουμε να ρευστοποιήσουμε την, ούτως ή άλλως μικρή, θέση που έχουμε στη μετοχή της εταιρίας, στα πλαίσια της λειτουργίας του εκπαιδευτικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου διεθνών αγορών.

Με βάση τον κανόνα λειτουργίας του χαρτοφυλακίου, ως τιμή ρευστοποίησης θα είναι η τιμή κλεισίματος της μετοχής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text