Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Παρ, 24/3/23) σε καθοδική τροχιά προς τις 1000 μονάδες

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Παρ, 24/3/23) σε καθοδική τροχιά προς τις 1000 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άλλη μια δύσκολη μέρα περνούν σήμερα οι κατέχοντες μετοχές καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη πτώση -3% (στις 1021 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μέτριο τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες που τείνουν να χάσουν την ισχυρή ανοδική αντίδραση της τρέχουσας εβδομάδας.

Αιτία της σημερινής καθίζησης του ΓΔ είναι η μεγάλη πανευρωπαϊκή πτώση (γύρω στο -5% από χθες) των τραπεζών λόγω εκτίναξης του ασφαλίστρου έναντι χρεοκοπίας  (CDS)της Deutsche Bank.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι αρκετά άσχημη καθώς δείχνει να ετοιμάζεται για καθοδική διάσπαση της στήριξης – χαμηλού 25 ημερών των 1020 μονάδων (πυθμένας C του γραφήματος) γεγονός που αν συμβεί πιθανόν να προκαλέσει περαιτέρω καθίζηση προς τις 1000 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 1020 μονάδων το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 60% πουλώντας το 10% από όλες τις μετοχές του.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 60 που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή ήπια ανοδικά ενώ από τις πτωτικές, οι 20 σημειώνουν μεγάλες ημερήσιες καθιζήσεις χειρότερες του -3%.

Οι τράπεζες φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της πτώσης με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -5,20%.

Ωστόσο υπάρχουν και δυο μετοχές, οι ΕΕΕ και ΠΕΤΡΟ, που σημειώνουν νέα υψηλά 2023 οι οποίες, σημειώσατε, μέσα στο 2020 είχαν σημειώσει καθιζήσεις -45% η καθεμία. Η ΕΕΕ θεωρείται καταφύγιο των μετοχικών χαρτοφυλακίων κατά τις φάσεις ύφεσης και αυτό ίσως αποτελεί κακό σημάδι.

Παρά την εμφανή μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση που επικρατεί στο ΧΑ καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέο χαμηλό 2023 καθώς ο ΓΔ κατά το πρώτο δίμηνο του έτους εκτινάχτηκε από τις 929 μονάδες στις 1133 και τώρα βρίσκεται περίπου στην μέση.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε απρόβλεπτη ώρα, ελπίζουμε πριν το κλείσιμο (ο κ Δημόπουλος θα βρίσκεται εκτός Αθηνών για μια εβδομάδα).

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text