Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | JP Morgan: Γιατί αναβαθμίζει την τιμή στόχο του ΟΠΑΠ

JP Morgan: Γιατί αναβαθμίζει την τιμή στόχο του ΟΠΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JP Morgan: Γιατί αναβαθμίζει την τιμή στόχο του ΟΠΑΠ

Η JP Morgan αναβαθμίζει την τιμή-στόχο του ΟΠΑΠ, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, με επιδόσεις-ρεκόρ στο δ’ τρίμηνο και ισχυρή κερδοφορία.

Ειδικότερα, η JP Morgan προτείνει νέα τιμή-στόχο στα 16 ευρώ, έναντι 15 ευρώ, ενώ η επενδυτική τράπεζα επαινεί την αμυντικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του ΟΠΑΠ.

«Η τιμή-στόχος μας των €16 για τον Δεκέμβριο του 2024 προκύπτει από έναν συνδυασμό πολλαπλασιασμού/DCF με βάση την αποτίμηση του 2025, με έναν μεικτό πολλαπλασιαστή EBITDA της τάξης των 7,5 φορών (Online 9,5 φορές και φυσικά καταστήματα 6,5 φορές περίπου)», λέει η Estelle Weingrod, αναλύτρια της JP Morgan.

Διατηρεί την ουδέτερη σύσταση, καθώς βραχυπρόθεσμα βλέπει περιορισμένη ανοδική πορεία τόσο για τους πολλαπλασιαστές, όσο και τις εκτιμήσεις βραχυπρόθεσμα.

Επικροτεί το επιχειρηματικό μοντέλο του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ αναφέρει η JP Morgan έχει ηγετική θέση στη λιανική/online, με παρουσία στην Ελλάδα (95% των εσόδων) και την Κύπρο (5%), ενώ επικροτεί το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, με δομή χωρίς στοιχεία ενεργητικού, με αποκλειστικές άδειες λιανικής πώλησης, σταθερή τοποθέτηση εντός του Online, με δυνατότητες μεγαλύτερης διείσδυσης.

Στις 20 Μαρτίου η Citi είχε τον πήχη για τη μετοχή της ΟΠΑΠ στα 17,5 από 16 ευρώ. Στις κορυφαίες επιλογές της τοποθέτησε τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities στις 6 Μαρτίου, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 16,6 ευρώ, και διατηρεί σύσταση «αγοράς».

 

Πηγή: powergame.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text