Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές παρουσίασαν beta μεγαλύτερο της μονάδας

Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές παρουσίασαν beta μεγαλύτερο της μονάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές παρουσίασαν beta μεγαλύτερο της μονάδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για διάστημα 5ετίας, 19 μετοχές παρουσίασαν beta μεγαλύτερο της μονάδας

 

Ανανεώθηκε σήμερα ο πίνακας με τους συντελεστές beta των μετοχών, με τις τιμές της 24/3/2023, για διάστημα πενταετίας και τριετίας.

 

Από τον πίνακα με τους συντελεστές beta, που υπολογίζονται για διάστημα πενταετίας παρατηρούμε ότι 19 μετοχές, από τις 139 -πλην των μετοχών που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και των μετοχών ΙΝΛΙΦ, ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ, ΑΤΡΑΣΤ, DIMAND και ACAG, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα τιμές για διάστημα πενταετίας- έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 115 μετοχές έχουν συντελεστή beta, που κυμαίνεται από 0,001 (ΠΡΟΝΤΕΑ) έως 0,998 (ΜΥΤΙΛ), ενώ 5 μετοχές εμφανίζουν αρνητικό συντελεστή beta.

Αντίστοιχα για διάστημα τριετίας, 23 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 108 έχουν beta που κυμαίνεται μεταξύ των τιμών 0,007 (ΔΑΙΟΣ)  έως 0,991 (ΟΤΟΕΛ), 7 μετοχές έχουν αρνητικό beta και 1 μετοχή (ΑΝΕΠ), έχει μηδενικό συντελεστή beta.

 

Σε σχέση με τον συντελεστή beta που είχαν οι μετοχές την 18/12/2020 (όπου ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τις τιμές), για το διάστημα 5ετίας, παρατηρήθηκε αύξηση του beta σε 100 μετοχές, ενώ στις υπόλοιπες 39 η τιμή του beta υποχώρησε. Αντίστοιχα για το διάστημα 3ετίας, σε 71 μετοχές αυξήθηκε η τιμή του beta και στις υπόλοιπες 68 μειώθηκε.

 

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (17/3/2023), για το διάστημα 5ετίας, 87 μετοχές σημείωσαν αύξηση του beta, η οποία κυμαίνεται από 0,002% (TITC) έως 71,85% (ΛΕΒΠ), ενώ 52 μετοχές σημείωσαν μείωση του συντελεστή beta, που κυμάνθηκε από -0,002% (CNL CAP) , έως -26,62% (ΠΡΟΝΤΕΑ).

Αντίστοιχα για το διάστημα της 3ετίας, 52 μετοχές, παρουσίασαν αυξημένο beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο κυμάνθηκε από 0,91% (ΠΕΙΡ) έως 652,34% (ΚΡΕΚΑ), ενώ 86 μετοχές που το beta υποχώρησε οι τιμές κυμάνθηκαν από -0,19% (ΕΥΔΑΠ), έως το -721,01% (ΝΑΥΠ). Η ΑΝΕΠ παρέμεινε με μηδενικό συντελεστή beta.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι, όταν ο συντελεστής beta είναι μεγαλύτερος της μονάδας, τότε η μετοχή έχει θετική συσχέτιση με τον Γενικό Δείκτη και η απόδοση της είναι περισσότερο μεταβλητή σε σχέση με τον δείκτη. Αντίθετα, όταν ο συντελεστής beta είναι μικρότερος της μονάδας, η μετοχή κινείται λιγότερο “επιθετικά” σε σχέση με τον δείκτη. Όταν ο συντελεστής beta είναι ίσος με την μονάδα τότε η μετοχή κινείται με την ίδια μεταβλητότητα που κινείται ο δείκτης.

Όταν ο συντελεστής beta είναι μηδέν, η μετοχή κινείται ανεξάρτητα του δείκτη και όταν το beta είναι αρνητικό, η μεταβλητότητα της μετοχής κινείται αντίθετα από την μεταβλητότητα του δείκτη. Δείτε περισσότερα για τον συντελεστή beta, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text