Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Γιατί η μετοχή της Intel αυξήθηκε κατά 7,61%;

Γιατί η μετοχή της Intel αυξήθηκε κατά 7,61%;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιατί η μετοχή της Intel αυξήθηκε κατά 7,61%;

Η μετοχή της Intel, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής επεξεργαστών υπολογιστών στον κόσμο,σημείωσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Νοέμβριο του 2022. Η μετοχή της αυξήθηκε κατά 7,61% από $ 29,29 σε $ 31,52, υπεραποδόδοντας συγκριτικά με τις άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Ο κλαδικός δείκτης του S&P 500, που αποτελείται από εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, κατέγραψε αύξηση 2,09%, ενώ οι μετοχές της βασικής ανταγωνίστριά της, της AMD, αυξήθηκαν κατά 1,62%.

 

Που οφείλεται η απότομη αύξηση της τιμής της μετοχής της Intel;

 

Η Intel, ενημέρωσε χθες, την Τετάρτη 29/3/2023, το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των νέων προϊόντων της, ανακοινώνοντας ότι πολλά από αυτά θα κυκλοφορήσουν νωρίτερα από ότι αναμενόταν. Ακόμα, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της εταιρίας, η Sandra Rivera, αποκάλυψε τα σχέδια της Intel για την εφαρμογή μιας πιο προηγμένης τεχνικής παραγωγής, αλλά και για την κυκλοφορία ενός νέου μικροτσίπ που θα περιλαμβάνει περισσότερους υπολογιστικούς πυρήνες από ότι συνήθως.

 

Οι ανακοινώσεις αυτές διαμόρφωσαν ένα κλίμα αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών  και οδήγησαν την τιμή της μετοχής της Intel προς τα πάνω.

 

Οι εκτιμήσεις ότι η Intel θα καταφέρει να λάβει την τεχνολογική ηγεσία στον κλάδο των διακομιστών και να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς έχουν συμβάλλει στην άνοδο της τιμής της μετοχής της κατά 19,26% από την αρχή του έτους. Η άνοδος της τιμής της έρχεται σε αντίθεση με τα οικονομικά αποτελέσματά της εταιρίας, καθώς το δ’ τρίμηνο κατέγραψε σημαντικές ζημιές -ύψους 664 εκατομμυρίων δολαρίων- και οι εκτιμήσεις της για το επίπεδο κερδοφορίας και εσόδων του α’ τρίμηνο του 2023 ήταν δυσοίωνες. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως η εταιρία έχει σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης και πως έχει πλέον ολοκληρωθεί ο κύκλος πτώσης της τιμής της μετοχής της.

 

Η θέση μας

 

Η μετοχή της Intel περιλαμβάνεται στο Εκπαιδευτικό Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο Διεθνών Αγορών (δείτε εδώ). Από την αρχή του έτους -ημερομηνία αγοράς της μετοχής- μέχρι και σήμερα κερδίζει 20,41% (η μετοχή αγοράστηκε σε τιμή ανοίγματος) και καταλαμβάνει το 6,3% της συνολικής διάρθρωσης του χαρτοφυλακίου.

 

Εκτιμούμε ότι η εταιρία έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και ανάκαμψης και πως θα επωφεληθεί από τις  στρατηγικές οικονομικές πολιτικές που ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλίσουν τεχνολογική αυτονομία.

Για αυτό το λόγο, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τη θέση μας στη μετοχή αυτή το προσεχές διάστημα, ελλοχεύοντας για μια μικρή “διόρθωση” στη τιμή της.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text