Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τα επιχειρησιακά οφέλη της AEGEAN από τη δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού κέντρου πιλότων – πληρωμάτων

Τα επιχειρησιακά οφέλη της AEGEAN από τη δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού κέντρου πιλότων – πληρωμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα επιχειρησιακά οφέλη της AEGEAN από τη δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού κέντρου πιλότων – πληρωμάτων

Σημαντικά είναι τα επιχειρησιακά οφέλη της AEGEAN από τη δημιουργία του "Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων", η πρώτη φάση του οποίου αναμένεται να υλοποιηθεί έως τα τέλη του έτους.

Με χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης, το εκπαιδευτικό κέντρο της AEGEAN, σε συνεργασία με την καναδική CAE, θα αποτελέσει μέρος της νέας τεχνικής βάσης της AEGEAN, συνολικής έκτασης 85.000 m2 που θα δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης, το "Εκπαιδευτικό Κέντρο" θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών.

Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας.

"Κατ΄ αρχήν αποφεύγονται οι χρονοβόρες για τους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές πιλότους μας, μετακινήσεις 2 φορές τον χρόνο σε εκπαιδευτικά κέντρα στο εξωτερικό. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι μέσα σε έναν χρόνο σπαταλούνται συνολικά πάνω από 4.000 ημέρες σε αυτές τις μετακινήσεις", ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης, στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης.

"Αποκτούμε επιχειρησιακή ευελιξία, τόσο στον χρονικό καθορισμό, όσο και στην ποιότητα των εκπαιδευτικών slots, σε αντίθεση με την ανάγκη έως τώρα να ορίζονται τα slots αυτά μέχρι και 5 μήνες νωρίτερα.

Περαιτέρω στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών για νέους πιλότους που ξεκίνησε η AEGEAN το 2018 με τις πρώτες 100 υποτροφίες και επανεκκίνησε το 2022 με 120 επιπλέον υποτροφίες, θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα, πέρα και πάνω από τα προβλεπόμενα στους κανονισμούς, να εντάξουμε στην αρχική ακόμη εκπαίδευση των μελλοντικών πιλότων μας τη χρήση προσομοιωτών", συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παραθέτοντας τα επιχειρησιακά οφέλη από τη δημιουργία του Κέντρου.

Σημειώνεται ότι, τον Δεκέμβριο του 2022, η AEGEAN ανακοίνωσε επένδυση, ύψους 140 εκατ. για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου "Κέντρου Υπηρεσιών Συντήρησης Πτητικών Μέσων" και του πρώτου "Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα".

Η επένδυση αυτή, σύμφωνα με στελέχη της AEGEAN, αναμένεται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα πέντε έως επτά ετών.

 

Φώτης Φωτεινός

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

Πηγή: capital.gr


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text