Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να ξεφύγει από την επίφοβη διόρθωση Μαρτίου, καθώς σήμερα (Παρ, 31-3-23) διασπά ανοδικά το υψηλό δεκαημέρου (ΥΚ10) και τον Εκθετικό κινητό μέσο των 30 ημερών (ΕΚΜΟ30)

Ο ΓΔ προσπαθεί να ξεφύγει από την επίφοβη διόρθωση Μαρτίου, καθώς σήμερα (Παρ, 31-3-23) διασπά ανοδικά το υψηλό δεκαημέρου (ΥΚ10) και τον Εκθετικό κινητό μέσο των 30 ημερών (ΕΚΜΟ30)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάποιες ελπίδες επαναφοράς της 5μηνης ανοδικής τάσης εμφανίζονται σήμερα καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,85% (στις 1054 μονάδες, στις 4.20 μμ) διασπά ανοδικά το ΥΚ10 και τον ΕΚΜΟ30.

Επιβεβαιωτικός παράγοντας της σημερινής  μεσοβραχυχρόνιας ανοδικής διάσπασης του ΓΔ είναι η ισχυρή ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών  αρκετοί των οποίων πλησιάζουν το υψηλό Φεβρουαρίου 2023 (υψηλό έτους) και αρνητικός παράγοντας είναι ο μικρός σημερινός τζίρος του ΧΑ (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Εμείς σαν μεσομακροχρόνιοι επενδυτές έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις σημαδιών δύναμης, θα θέλαμε  ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τον μέσον άξονα διακύμανσης Μαρτίου δηλαδή, τις 1074 μονάδες, για να αποφασίσουμε επανείσοδο στην αγορά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 3/4 των μετοχών και καθοδικά το 1/4 ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΜΥΤΙΛ, σημειώνει σήμερα μεγάλη μεταβολή πέραν του +-3%.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον από άποψης κατιδίαν μετοχών.

Η μετοχή της ημέρας :  Θα λέγαμε ότι ήταν ο ΜΥΤΙΛ , η μοναδική μετοχή που σημειώνει νέο υψηλό 2023, αλλά ο όγκος του είναι μέτριος.

O OTE έχει μεγάλο τζίρο, 7,5 εκατ, τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής τζίρο μετοχής στην σημερινή συνεδρίαση, αλλά η διαγραμματική θέση είναι δυσμενής καθώς βρίσκεται καθαρά σε καθοδική τάση.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00-4.30 μμ

 

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text