Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Απρόσμενα θετική η χθεσινή συνεδρίαση

Απρόσμενα θετική η χθεσινή συνεδρίαση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απρόσμενα θετική, υπήρξε η χθεσινή εξέλιξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 1,29% και ανέβηκε στις 1.068,24 μονάδες, απομακρυνόμενος ακόμη περισσότερο από το σημείο της περιοχής της “διόρθωσης” (1.019,79 με βάση την υψηλότερη τιμή κλεισίματος ή 1.020,07 με βάση την υψηλότερη ενδοημερήσια τιμή της περιόδου).

Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται στις 9,16,31 μονάδες, απέχει κατά 14,22% από την καμπύλη του ΓΔ και μεταβάλλεται με ρυθμό +1,12 μονάδες ημερησίως (λόγω της ανόδου του ΓΔ κινείται με υψηλότερο ρυθμό, απ’ ότι υπολογίζαμε). Το ενδεχόμενο ύπαρξης πτωτικού σήματος, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, μειώνεται διαρκώς.

 

Ο Γενικός Δείκτης ανεβαίνει λόγω της επικράτησης ηρεμίας στις διεθνείς αγορές, μιας ηρεμίας που είχε διαταραχθεί λόγω των περιστατικών σε τράπεζες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και των φόβων για εκδήλωση μιας νέας τραπεζικής κρίσης.

Παράλληλα, ανεβαίνει λόγω της αφομοίωσης των διαφόρων εξελίξεων που μπορεί να προκύψουν στις εκλογές και -ενδεχομένως- και λόγω των δημοσκοπήσεων που φέρουν την κυβερνητική παράταξη να ανακτά μέρος των απωλειών που είχαν προκύψει μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

 

Ο τραπεζικός κλάδος, δεν ανακτά τις απώλειές του. Ή καλύτερα, θα τις ανακτήσει, αλλά με σημαντική δυσκολία. Ο τραπεζικός κλάδος είναι πάντα πολύ ευαίσθητος σε ζητήματα που αφορούν τη φερεγγυότητά του και έχει υποστεί ένα αρκετά σημαντικό “τραύμα” από τα γεγονότα του Μαρτίου. Εκτιμούμε ότι οι τιμές που είχαν επιτευχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, στις τραπεζικές μετοχές, θα αποκατασταθούν, όμως γι αυτό θα απαιτηθεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Εκτιμούμε ότι, αυτό, αν συμβεί, θα συμβεί μετά τις εκλογές και πάλι υπό την προϋπόθεση ότι οι κυβερνητικές εξελίξεις θα κυλήσουν ομαλά.

 

Γενικά, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι, δεν έχει “κλείσει” ακόμη το κεφάλαιο της ύφεσης, ούτε για τις ΗΠΑ, ούτε και για την Ευρώπη. Ίσως ζούμε σε μία φάση όπου, περιμένουμε “να πέσει και το άλλο παπούτσι”, υπό την έννοια ότι, είναι πολύ πιθανό, σε κάποια στιγμή -ενδεχομένως ξαφνικά- να προκύψει μια νέα πηγή ανησυχίας, καθώς τα υψηλά επιτόκια, μόλις τώρα αρχίζουν να διαχέουν τις αρνητικές επιδράσεις τους στις οικονομίες.

 

Εν τούτοις, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι, η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει με λιγότερες δυσκολίες -ή με μεγαλύτερη ευκολία- τις καταστάσεις.

 

Συμπερασματικά, το Χρηματιστήριο, δεν έχει επανέλθει ακόμη σε “κανονική λειτουργία”, όμως έχει απομακρυνθεί ο μεγάλος κίνδυνος που νιώσαμε στα μέσα Μαρτίου. Η χώρα βαδίζει προς εκλογές, με όλες τις αβεβαιότητες που αυτό μπορεί να σημαίνει.

 

Θα επανέλθουμε το απόγευμα. Καλή σας μέρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text