Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τρίτη, 4 Απριλίου 2023) η από εβδομάδος ανοδική αντίδραση του ΓΔ με στόχο τις 1080 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Τρίτη, 4 Απριλίου 2023) η από εβδομάδος ανοδική αντίδραση του ΓΔ με στόχο τις 1080 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η μέχρι τούδε (4.05 μμ), σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +0,70% (στις 1075 μονάδες), με μέτριο τζίρο, 50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με τον DAX να διασπά σήμερα το υψηλό τέλους Φεβρουαρίου, να πετυχαίνει δηλαδή νέα υψηλά 2023.

Η ελληνική αγορά επίσης ανακάμπτει, ο ΓΔ έχει διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 και σήμερα προσπαθεί να πετύχει το 50% ανοδικό retracement της μαρτιάτικης διόρθωσης, οπότε εμείς σαν trend followers, θα ανεβάσουμε την μετοχική μας έκθεση ώς εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την μέση τιμή της μαρτιάτικης διόρθωσης δηλαδή, πάνω από τις 1076,5 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 72% αγοράζοντας 10.000 ΕΥΡΩΒ ενώ αν ο ΓΔ κλείσει και πάνω από το κυλιόμενο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 1083 μονάδων, το ΤΧ θα αγοράσει επιπλέον 5000 ΜΟΤΟ και 2000 ΑΛΜΥ.

Μετοχές

Το 70% των εμπορεύσιμων μετοχών αυτή τη στιγμή κινείται θετικά και το 30% αρνητικά ενώ 4 μετοχές, οι ΜΟΤΟ, ΦΡΙΓΟ, ΠΕΙΡ και ΜΠΡΙΚ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι η ΜΟΤΟ που διασπά ανοδικά με μεγάλη άνοδο τιμής και μεγάλους όγκους έναν σχηματισμό ανοδικής συνέχισης.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα μόνον η ΜΟΤΟ ενώ καμία δεν δίνει σήματα πώλησης με αντίστροφη σηματοδότηση.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΤΟ, ΙΝΤΕΚ, ΕΕΕ και ΠΕΤΡ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Ο δείκτης Τραπεζών δεν έχει ακόμα ανακτήσει τις 800 μονάδες δηλαδή βρίσκεται ακόμα μάλλον χαμηλά, ελκυστικός για αγορές, αλλά προς τούτο θα πρέπει να δώσει σήμα ο ΓΔ δηλαδή, το κλίμα της αγοράς.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΑΒΑΚΑ, ΜΟΤΟ, ΑΛΜΥ και ΕΥΡΩΒ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text