Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ήπια είναι η σημερινή διόρθωση του ΓΔ (Τετ, 5/4/2023) χωρίς να παρενοχλείται το ανοδικό momentum προς τις 1080 μονάδες

Ήπια είναι η σημερινή διόρθωση του ΓΔ (Τετ, 5/4/2023) χωρίς να παρενοχλείται το ανοδικό momentum προς τις 1080 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θα πρέπει να θεωρείται από τους longs η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από 6ήμερη ανοδική αντίδραση ύψους 50 μονάδων ή σχεδόν +5%, υποχρεώνεται σήμερα σε μια πολύ μικρή διόρθωση -0,17% (στις 1067 μονάδες, στις 4.05 μμ) με μικρό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογη συμπεριφορά (μικρή διόρθωση μετά από μεγάλη ανοδική αντίδραση) στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Εν τω μεταξύ, ο κύριος σηματοδότης μας αγορών, το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ, σήμερα κατέβηκε στις 1076 μονάδες, οπότε με μια μικρή άνοδο της τάξης του 1% στον ΓΔ θα έχουμε σήματα αγορών τα οποία εμείς θα ακολουθήσουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Πτωτικά κινείται σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο αλλά μόνον μια μετοχή, η ασταθής ΦΡΙΓΟ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% με ελάχιστο τζίρο, 2,5 χιλ ευρώ και επίσης μόνον μια μετοχή, η καλπάζουσα ΙΝΤΕΚ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% με πολύ μεγάλους όγκους.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν θεωρούμε, ούτε την ΙΝΤΕΚ διότι αυτή ενώ ενισχύεται με μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους, έχει απομακρυνθεί αρκετά (+15%) από τον διασπασθέντα στροφέα της. Το πολύ-πολύ θα μπορούσε κάποιος να κάνει «πυραμίδωμα αγορών» σήμερα στην ΙΝΤΕΚ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – πολλαπλής επαφής αντίστασης – υψηλού τριμήνου αλλά τείνει να το κάνει η ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 7,6 ευρώ και ο ΟΠΑΠ τα 15,2 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα μόνον οι ΙΝΤΕΚ και ΜΟΤΟ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε μόνον σε ΙΝΤΕΚ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text