Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η σημασία της 6ης συνεχόμενης ανόδου - Επίσκεψη στα Ελληνικά Καλώδια

Η σημασία της 6ης συνεχόμενης ανόδου - Επίσκεψη στα Ελληνικά Καλώδια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή μέρα δεν είχε σπουδαίες επιδόσεις, επρόκειτο για την 6η συνεχόμενη άνοδο. Το να υπάρχουν 6 συνεχόμενες άνοδοι, έστω και χαμηλών αποδόσεων, σε μια περίοδο μετά από την πανικόβλητη πτώση που προκλήθηκε, πριν από λίγες μόλις μέρες, λόγω του τραπεζικού πανικού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό και δείχνει μια ισχύ της αγοράς. Η εκτίμησή μας ήταν ότι, η αγορά θα προσεγγίσει την Κυριακή των εκλογών, με ένα μέσο όρο κλεισιμάτων (από την αρχή του Απριλίου), περί τις 1.060 μονάδες. Πιθανόν να είμαστε συντηρητικοί. Όμως, η εξέλιξη είναι αρκετά καλή.

Από αύριο (6/4/2023), το “υψηλό 20 ημερών” για το Γενικό Δείκτη, θα βρίσκεται στις 1.074,07 μονάδες (κλείσιμο της 14/3/2023). Σε τρεις μέρες, από τις 13/4/2023, το νέο “υψηλό 20 ημερών” θα είναι οι 1.069,73 μονάδες, δηλαδή το σημερινό κλείσιμο, κάτι που σημαίνει ότι, μπορεί να έχουεταιμε πολύ σύντομα νέο υψηλό 20 ημερών, κάτι που, όπως έχουμε σημειώσει πρόσφατα, θα αποτελέσει μια “ανάσα” για την αγορά.

 

Χωρίς πολλές ειδήσεις, σε διεθνές επίπεδο, όμως ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί και σήμερα (-1,45%, στις 7:25 μμ). Αυτό μάλλον μας ανησυχεί. Όμως, ελπίζουμε να επανεισέλθουμε σε φάση όπου, ο ελληνικός Γενικός Δείκτης, δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από ήπιες πτώσεις της αμερικανικής αγοράς, όπως δηλαδή συνέβαινε μέχρι πριν μερικούς μήνες. Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε, για μία ακόμη φορά, την ισχύ της και την ικανότητά της να διαφοροποιηθεί.

 

Σήμερα, επισκέφτηκα ένα από τα εργοστάσια της εταιρίας Ελληνικά Καλώδια, μέλος του Ομίλου Cenergy. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκα το εργοστάσιο στο Σουσάκι Κορίνθου (πρώην Fulgor), το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα -και μεγαλύτερα- στον κόσμο στον τομέα της κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης.

Τα όσα είδα, ήταν εντυπωσιακά. Εντυπωσιακά ήταν επίσης και τα όσα άκουσα από τη διοίκηση της εταιρίας, σε μια μακρά συζήτηση. Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι, η Ελληνικά Καλώδια, διανύει μία από τις καλύτερες φάσεις της, φάση που πρόκειται να έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια, ενώ τα σημερινά της μεγέθη, θα αυξηθούν σημαντικά κατά την επόμενη 5ετία. Σε ανάλυση που θα δημοσιεύσουμε την προσεχή Δευτέρα, θα έχουμε συγκεκριμένα νούμερα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Elvalhalkor, αποδεικνύουν ότι, όντως, ο όμιλος Viohalco, είναι ο μεγαλύτερος και αρτιότερος επιχειρηματικός όμιλος της χώρας. Θα πρέπει βέβαια να γίνει και ένας από τους καλύτερους στο Χρηματιστήριο, κάτι που προς το παρόν είναι χλωμό -και υπάρχουν εξηγήσεις γι’ αυτό, που θα τις δούμε τη Δευτέρα.

 

Καλό σας βράδυ. Τα ξαναλέμε αύριο.

(Η επίσκεψη στην Κόρινθο και μια μικρή τεχνική αστοχία, καθυστέρησαν την έκδοση του περιοδικού, το οποίο όμως θα αναρτηθεί αύριο.)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text