Αρχική | Οικονομία | Διεθνείς Δείκτες | Κίνα: Σε υψηλό άνω των 2 ετών ο PMI των υπηρεσιών για τον Μάρτιο - Τόνωση από την άρση των lockdown

Κίνα: Σε υψηλό άνω των 2 ετών ο PMI των υπηρεσιών για τον Μάρτιο - Τόνωση από την άρση των lockdown

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 μηνών ανήλθε τον Μάρτιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών της Κίνας, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που καταρτίζει η Caixin και σε ένα σημάδι περαιτέρω ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη μετά από την άρση των lockdown για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Caixin, ο κινεζικός PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 57,8 μονάδες έναντι 55 μονάδων τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν μια μέτρηση στις 55 μονάδες.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που ο PMI κυμαίνεται άνω των 50 μονάδων, όριο που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κλάδου.

Η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, που το Πεκίνο εφαρμόζει σταδιακά τους τελευταίους μήνες, οδήγησε τις νέες παραγγελίες στον κλάδο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν και άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία.

«Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στον κλάδο των υπηρεσιών, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάκαμψη μετά από την κατάργηση των μέτρων για τον κορονοϊό» σημειώνεται στην έκθεση της Caixin.

 

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text