Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Elon Musk: Θα φτιάξει το δικό του ChatGPT – Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί Microsoft και Google

Elon Musk: Θα φτιάξει το δικό του ChatGPT – Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί Microsoft και Google

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Elon Musk: Θα φτιάξει το δικό του ChatGPT – Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί Microsoft και Google

Ο Elon Musk ετοιμάζεται να δημιουργήσει το «αντίπαλο δέος» της δημοφιλούς υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Σε συνέντευξη του στον Tucker Carlson τη Δευτέρα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «τρίτη επιλογή» τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ του OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp. και των Google και DeepMind της Alphabet.

Ο επικεφαλής της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να εμπλακεί στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης που πυροδοτήθηκε από το έξυπνο chatbot του OpenAI. Βλέποντας τη Microsoft και την Google να ηγούνται επί του παρόντος στο συγκεκριμένο τομέα, ο Musk προσφέρθηκε να «δημιουργήσει μια τρίτη επιλογή».

Τον Μάρτιο, ο επιχειρηματίας δημιούργησε μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με την επωνυμία X.AI στην πολιτεία της Νεβάδα, αναφέρει το Bloomberg. Τον ίδιο μήνα, υπέγραψε επίσης μια ανοιχτή επιστολή, μαζί με εκατοντάδες άλλους διακεκριμένους τεχνολογικούς παράγοντες, ζητώντας μια εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη και εκπαίδευση προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μusk υπήρξε έντονος επικριτής άλλων εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της OpenAI, στην ίδρυση της οποίας έπαιξε ρόλο και ο ίδιος.

Η νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να είναι μέρος των σχεδίων του για την κατασκευή μιας εφαρμογής για τα πάντα, με την ονομασία X.

Ο Elon Musk έχει συγχωνεύσει το Twitter σε μια εταιρεία με το όνομα X Corp. και σε μια άλλη πρόσφατη συνέντευξη προέτρεψε τους ακροατές να «μείνουν συντονισμένοι» για περισσότερα νέα σε αυτό το μέτωπο. Επιβεβαίωσε επίσης προηγούμενη δημοσίευση σχετικά με τη μείωση της αποτίμησης του Twitter από την εξαγορά του πέρυσι.

«Μόλις επαναξιολογήσαμε την εταιρεία σε λιγότερο από το μισό της τιμής εξαγοράς», είπε στον Carlson. Ο Musk έκανε ιδιωτικό το Twitter το οποίο απέκτησε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η The Information είπε πρόσφατα ότι η εταιρεία αποτιμάται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της Δευτέρας, ο Μusk εξέφρασε την ανησυχία του για τον έλεγχο και την επιρροή που έχει η Microsoft στο OpenAI και για τη μετάβαση της startup από το να είναι μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση.

 

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text