Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Disney: Έρχονται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων την επόμενη εβδομάδα

Disney: Έρχονται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων την επόμενη εβδομάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έρχονται περικοπές σε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Disney την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 15% του προσωπικού στο τμήμα ψυχαγωγίας της, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι απολύσεις θα καλύπτουν την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα θεματικά πάρκα και τις εταιρικές θέσεις και θα επηρεάσουν κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται η Disney. Ορισμένοι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα ενημερωθούν ήδη από τις 24 Απριλίου.

Η Disney είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι σχεδιάζει να εξαλείψει 7.000 θέσεις από το εργατικό δυναμικό της που ξεπερνά τους 220.000, μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για να μειώσει το ετήσιο κόστος των 5,5 δισ. δολαρίων.

Οι περικοπές αφορούν την εταιρεία συμπεριλαμβανομένης της Disney Entertainment, η οποία δημιουργήθηκε μέσω αναδιάρθρωσης φέτος ως έδρα των επιχειρήσεων παραγωγής και διανομής ταινιών και τηλεόρασης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του streaming.

Το τμήμα ψυχαγωγίας θα είναι το επίκεντρο των περικοπών.

Κάθε μεγάλη εταιρεία πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένης της Comcast, της Warner Bros, Discovery και της Paramount, περιορίζει τον αριθμό των εργαζομένων της καθώς η προσοχή της Wall Street μετατοπίζεται από την αύξηση των συνδρομητών στη ροή στο υψηλό κόστος λειτουργίας διαδικτυακών πλατφορμών βίντεο.

 

Πηγή:insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text