Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Tesla: Νέες μειώσεις τιμών ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

Tesla: Νέες μειώσεις τιμών ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε νέες μειώσεις τιμών των μοντέλων της προχωρά η Tesla σε μια ακόμη ένδειξη ότι ο Έλον Μασκ είναι πρόθυμος να θυσιάσει μέρος της κερδοφορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας μπροστά στα αυξανόμενα επιτόκια που μπορεί να μειώσουν τη καταναλωτική ζήτηση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Όστιν του Τέξας ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι η τιμή του μοντέλου της Model Y με κίνηση στους τέσσερις τροχούς θα μειωθεί κατά 5,6% στα 49.990 δολάρια, ενώ η τιμή του μοντέλου Y θα μειωθεί κατά 5,2% στα 53.990 δολάρια. Το κόστος του μοντέλου 3 με κίνηση στους πίσω τροχούς θα μειωθεί κατά 4,7% στα 39.990 δολάρια.

Είναι η δεύτερη μείωση τιμών αυτόν τον μήνα, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να τονώσει τη ζήτηση μετά από αρκετά τρίμηνα απογοητευτικών παραδόσεων. Η εταιρεία βρίσκεται στη σπάνια θέση μεταξύ των κατασκευαστών EV που έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους, καθώς παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford αλλά και νεότεροι ανταγωνιστές, όπως η Rivian και η Lucid Group αγωνίζονται να βγάλουν χρήματα με χαμηλότερους όγκους.

Μετά τις πρώτες μειώσεις τιμών της Tesla σε ολόκληρη τη σειρά στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Μασκ είπε στις 25 Ιανουαρίου ότι οι παραγγελίες εκτελούνταν με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό παραγωγής. Αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτή τη δυναμική προσφοράς-ζήτησης: οι παραδόσεις αυξήθηκαν περίπου 4% από το τέταρτο τρίμηνο και η Tesla παρήγαγε σχεδόν 18.000 περισσότερα αυτοκίνητα από όσα παρέδωσε στους πελάτες.

Παρά τον δεύτερο γύρο εκπτώσεων στα Model S και X στις αρχές Μαρτίου, η Tesla παρέδωσε μόλις 10.695 από αυτά τα οχήματα το τρίμηνο, το χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Η Tesla πρόκειται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Τετάρτη στις ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο πλήγμα στα περιθώρια από τις προηγούμενες μειώσεις τιμών. Οι μειώσεις των τιμών θα πιέσουν τα μεικτά περιθώρια το 2023, ανέφεραν οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence.

 

Πηγή:insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text