Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Τα βασικά μεγέθη των εισηγμένων εταιριών, για τα έτη 2016-2022

Τα βασικά μεγέθη των εισηγμένων εταιριών, για τα έτη 2016-2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήμερα, θελήσαμε να κάνουμε συγκεντρωτικούς πίνακες αποτελεσμάτων, για όλες τις εισηγμένες εταιρίες, όπου να εμφανίζονται τα μεγέθη των πωλήσεων και των κερδών, για έναν αριθμό ετών (από το 2016 έως το 2022), σε μία σειρά

Δείτε τον πίνακα, εδώ -σε μορφή ιστοσελίδας..

 

Με αυτόν τον τρόπο παράθεσης, ο αναγνώστης, μπορεί να δει συγκεντρωμένα τα βασικά αυτά μεγέθη και να σχηματίσει μια αντίληψη για την πορεία της κάθε εταιρίας, η οποία βεβαίως, εξηγεί και την εξέλιξη της τιμής της μετοχής, όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα όμως, τα συνολικά στοιχεία (στο κάτω μέρος των πινάκων) δείχνουν τη μεταβολή των μεγεθών, για το σύνολο των εισηγμένων εταιριών, δηλαδή, για το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς. Από την εξέλιξη αυτή, ο αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στα μεγέθη των πωλήσεων και των κερδών, όλα αυτά τα χρόνια και να αντιληφθεί το πώς συμπεριφέρονται οι εταιρίες, σ’ αυτή τη νέα “δομική μακροχρόνια περίοδο” και το γιατί σ’ αυτή τη φάση, η τάση της αγοράς είναι ανοδική.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι, ειδικά κατά το 2022, υπήρξε μία “έκρηξη” κερδών, για συγκεκριμένους λόγους που έχουμε εξηγήσει (κυρίως λόγω των κυκλικών εταιριών και των εταιριών ενέργειας). Κατά το 2023, οι αυξήσεις αυτές δε θα επαναληφθούν. Εν τούτοις, μπορούμε να προσδοκούμε σε αύξηση των κερδών που θα κυμανθεί μεταξύ 10% έως 15%. Βέβαια, οι συνολικές εκτιμήσεις, θα διατυπωθούν μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων, απ’ όλες τις εταιρίες.

 

Περαιτέρω σχολιασμός, θα υπάρξει αύριο, Πέμπτη.

Καλό σας βράδυ.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text