Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέο ασθενές διορθωτικό κύμα σημειώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Δευτ, 24/4/23) με τον ΓΔ να κάμπτεται προς τις 1100 μονάδες

Νέο ασθενές διορθωτικό κύμα σημειώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Δευτ, 24/4/23) με τον ΓΔ να κάμπτεται προς τις 1100 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή -0,60% (στις 1105 μονάδες, στις 4.15 μμ), ο τζίρος μικρός (60 εκατ αναμενόμενά στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ήπια πολύ κοντά στα υψηλά 2023.

Θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ χάσει το μισό απριλιάτικο ανοδικό κύμα κλείνοντας κάτω των 1070 μονάδων. Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 1070 μονάδες, εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινείται αυτή τη στιγμή το 1/3 των μετοχών και πτωτικά τα 2/3 ενώ δύο μετοχές, οι δευτερεύουσας σημασίας ΠΕΤΡΟ και ΦΡΙΓΟ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την σημαντική ΠΕΙΡ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια την ποσοστιαία άνοδο, τους όγκους και την διαγραμματική θέση, καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Ωστόσο, είναι αρκετά εντυπωσιακές οι :

ΠΕΤΡΟ ο οποίος μετά το χτύπημα -50% του β’ εξαμήνου 2022, εδώ και λίγους μήνες ανακάμπτει δυνατά +50% από το χαμηλό προ πενταμήνου. Αυτή τη στιγμή ο ΠΕΤΡΟ είναι υπεραγορασμένος και εμείς δεν θα τολμούσαμε αγορές αν δεν διήρχετο πρώτα μια ικανή περίοδο παγίωσης στα παρόντα επίπεδα.

ΤΕΝΕΡΓΑ Σήμερα επανέρχεται πάνω από τα 20 ευρώ (+22% μέσα σε ένα μήνα). Ας την έχουμε μόνιμα στο στόχαστρό μας.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ : Ισοφαρίζει αυτή τη στιγμή το υψηλό 2023 των 12,55 ευρώ αλλά με μικρούς όγκους. Και εδώ για να εισερχόμασταν θα απαιτούσαμε μια μικρή περίοδο παγίωσης στα παρόντα επίπεδα.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι ΠΕΤΡΟ και ΕΕΕ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων αλλά τείνουν να δώσουν long τέτοια σήματα οι, ΜΠΕΛΑ με στροφέα τα 21,6 ευρώ, ΟΠΑΠ με αγκίστρι τα 15,5 ευρώ,, ΦΡΛΚ με στροφέα τα 3,85, ΑΤΤΙΚΑ 2,5 και ΕΛΤΟΝ με στροφέα τα 2,4 ευρώ.

Τείνει να δώσει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση του κανόνα τριμήνου η ΕΥΑΘ με πωλητικό στροφέα τα 3,33 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text