Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Μια συνεδρίαση "μουντή" όπως και ο καιρός

Μια συνεδρίαση "μουντή" όπως και ο καιρός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μια “μουντή” συνεδρίαση, όπως μουντός είναι και ο καιρός αυτών των ημερών, “ξύπνησε” αιφνίδια, κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών και “γύρισε” θετική, τη στιγμή μάλιστα που είχε ανοίξει η spot αγορά των ΗΠΑ και είχε ξεκινήσει η πτώση των αμερικανικών δεικτών, μια πτώση που ίσως πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις μέχρι τις 11:00 μμ.

 

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μας δόθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει ένας προβληματισμός στην αγορά, προβληματισμός που θα μπορούσε να προέρχεται τόσο από την “ανησυχία” του εξωτερικού, όσο και από το εσωτερικό, εκλογικό, μέτωπο.

 

Η εξέλιξη της αγοράς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που είχαμε εκφράσει ότι δηλαδή, η αγορά θα κινείται με “δυσκολία” μέχρι τις εκλογές, χωρίς όμως να δείξει σημάδια ότι απειλείται.

 

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι, δε θα συμβεί κάτι έντονο ή κάτι που θα πρέπει να μας φοβίσει, μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα του αποτελέσματος. Εν τούτοις, εξακολουθούμε να μη θέλουμε να εμπλακούμε σήμερα σε νέες αγορές, άσχετα του εάν διαθέτουμε ρευστότητα ή όχι. Εάν θα θέλαμε να αγοράσουμε, θα παίρναμε το ρίσκο, να το κάνουμε μετά τις εκλογές.

 

Τί θα θεωρούσαμε ως “νίκη” για την αγορά, σ’ αυτή την εκλογική φάση; Να μην υποχωρήσει κάτω από τις 1.020 μονάδες (δηλαδή, χαμηλότερα από το σημείο που είχε βρεθεί το Μάρτιο), ή έστω, να μην υποχωρήσει κάτω από τις 1.000 μονάδες. Σε αντίθεση με το τί συμβαίνει με το όριο των 900 μονάδων, η προϊστορία δείχνει ότι, η αγορά δε στέκεται επί μακρόν γύρω από τις 1.000 μονάδες. Ή τις διασπά και συνεχίζει ανοδικά, ή δεν κατορθώνει να τις διασπάσει οριστικά και υποχωρεί. Εκτιμούμε ότι τελικά, θα συμβεί το πρώτο.

 

 

Από αύριο το πρωί θα επαναλάβουμε τις προδημοσιεύσεις, ενώ το τεύχος, θα κυκλοφορήσει (σε μορφή flipbook) αύριο το βράδυ, ή το πρωί της Πέμπτης.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text