Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Διστακτική είναι η σημερινή (Τετ, 3/5/23) ανοδική αντίδραση του ΓΔ λίγο κάτω των 1100 μονάδων

Διστακτική είναι η σημερινή (Τετ, 3/5/23) ανοδική αντίδραση του ΓΔ λίγο κάτω των 1100 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς το μέγεθος της ανόδου του ΓΔ είναι πολύ μικρό +0,35% (στις 1091 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μικρό τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν ανοδικά με λίγο περισσότερη δύναμη και κοντά στα υψηλά έτους.

Θα ενθαρρυνθούμε μόνον εάν ο ΓΔ ξεπεράσει την κυλιόμενη τοπική κορυφή του των 1096 μονάδων και κυρίως αν ξεπεράσει το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 1100 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 1083 μονάδων (πυθμένας Ε) και των 1100 μονάδων, θα θεωρούμε την κατάσταση του ΧΑ σαν πλευρική – μέτρια. Αν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 1100 μονάδες, τότε θα δίνουμε αρκετές πιθανότητες να σημειώσει και νέο υψηλό έτους άνω των 1133 μονάδων ενώ, αντίθετα, εάν ο ΓΔ σπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος τις 1083 μονάδες, τότε θα εμφανισθεί και πάλι ο κίνδυνος να σπάσει και το Χαμηλό Κλείσιμο των 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 1066 μονάδες και να αναπτυχθεί στη συνέχεια ενδεχόμενη καθοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στις ανόδους των ΕΕΕ,  ΟΤΕ και τραπεζών, οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή σαφώς περισσότερες των ανοδικών γεγονός που σημαίνει αδυναμία στην αγορά. Από την άλλη μεριά, τρεις μετοχές, οι ΜΙΓ, ΕΥΡΩΒ και ΚΡΙ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, τον ΣΑΡ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν μας ενθουσιάζει καμία.

Ωστόσο, σήματα αγορών δίνει σήμερα το ΚΡΙ με ανοδική διάσπαση εμφανέστατου στροφέα αλλά με μικρόν όγκο, 12 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Δεν διακρίνουμε κάποια μετοχή που να τείνει να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα η ακάθεκτη ΕΕΕ και η υπομονετική ΚΡΙ.

Ο ΔΤΡ των τραπεζών με καλή σήμερα άνοδο +1,77% γυροφέρνει το ικανοποιητικό επίπεδο των 800 μονάδων (από τις 950 μονάδες του Φεβρουαρίου 2023 και τις 500 μονάδες του Οκτωβρίου 2022).

O MYTIΛ πάλι δέχεται σήμερα διανομές, ίσως για να διορθώσει από την τεράστια άνοδο +100% από τα 14 ευρώ του Σεπτεμβρίου 2022 στα πρόσφατα 28 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Σχόλια επί των αποτελεσμάτων 2022 θα εκδοθούν το Σάββατο, 6/5/23.

 

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text