Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 252 | Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών

Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών

 

Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 συνεχίζει να κινείται ανοδικά και (στις 2/5/2023) βρίσκεται στις 938,98 μονάδες. Κατά το μήνα Απρίλιο, ο μέσος ημερήσιος όρος της αύξησης της τιμής της καμπύλης, έφτασε στις 1,40 μονάδες, τιμή υψηλότερη από τους προηγούμενους μήνες (η καμπύλη “ανεβαίνει” ταχύτερα). Στο σύνολο του Απριλίου (ο μήνας είχε σημαντικά λιγότερες συνεδριάσεις), η τιμή της καμπύλης κέρδισε περίπου 22 μονάδες, δηλαδή, όσο είχε κερδίσει κατά το μήνα Μάρτιο. Η σημερινή τιμή της καμπύλης του ΚΜΟ-200, είναι η υψηλότερη από την 6/5/2015 (δείτε εδώ). Όπως σημειώναμε και στο προηγούμενο τεύχος, η διαφορά με την περίοδο εκείνη είναι ότι, τότε, η καμπύλη βρισκόταν σε πτώση, ενώ τώρα βρίσκεται σε άνοδο. Υπενθυμίζουμε ότι, η ανατροπή της κατεύθυνσης της καμπύλης αυτής, δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα ή γρήγορα. Το γεγονός ότι σήμερα, η κατεύθυνσή της είναι ανοδική, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανοδικότητα της αγοράς.

 

Από την 3/5/2023 μέχρι και τις εκλογές, απομένουν 13 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις. Εάν δεν υπάρξει μεγάλη ανατροπή στην τιμή του Γενικού Δείκτη, τότε, εκτιμούμε ότι, ο μέσος όρος της ανόδου της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών κατά το διάστημα αυτό, θα κινηθεί μεταξύ 1,45 και 1,60 μονάδων και συνεπώς, στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τις εκλογές (στις 19/5/2023), η καμπύλη θα βρίσκεται μεταξύ των 956 και των 960 μονάδων. Και, αν ο ΓΔ βρίσκεται -τότε- γύρω στις 1.060 μονάδες, η απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών θα υπολογίζεται σε περίπου 9,4%.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η απόσταση αυτή είναι αρκετά μεγάλη για να καλυφθεί από μία διακύμανση του Γενικού Δείκτη, σε περίπτωση μη θετικού (με βάση την οπτική της χρηματιστηριακής αγοράς) εκλογικού αποτελέσματος και έτσι, δύσκολα θα μπορούσε να διασπαστεί πτωτικά η καμπύλη του ΚΜΟ-200 και να υπάρξει “σήμα εξόδου” από την αγορά.

 

Από τη δική μας πλευρά, πρέπει να αναφέρουμε ότι, καθώς πιστεύουμε στην ανοδικότητα της αγοράς, εκτός απροόπτου, για την περίπτωση “εξόδου” από την αγορά, θα ακολουθήσουμε το σήμα του “εξομαλυντή 3 ημερών” του “απόλυτου συστήματος”, δηλαδή το σήμα με το οποίο “εισήλθαμε” στην αγορά, στις 19 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε τα βασικά στοιχεία και διαγράμματα του “απόλυτου συστήματος”, εδώ.

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 252 (Μάιος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 252, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text