Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 252 | Προβλέψεις αποτελεσμάτων 2023

Προβλέψεις αποτελεσμάτων 2023

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Προβλέψεις αποτελεσμάτων 2023

 

ΚΟΥΕΣ: Η πρώτη μας εκτίμηση για το 2023, είναι ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν κοντά στα € 1.160 εκατομμύρια (+12% αύξηση σε σχέση με το 2022) και τα καθαρά κέρδη περί τα € 45 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το χαμηλό  κερδοφορία και την τιμή της 21/4/2023, η προβλεπόμενη σχέση P/E, διαμορφώνεται στο 12,1.

 

ΟΛΘ: Παρά την αισιοδοξία της διοίκησης, μας προβληματίζει το ενδεχόμενο της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων στην περίπτωση ύφεσης (στην διεθνή οικονομία) και οι αναφορές διάφορων αναλυτών του κλάδου, που κάνουν λόγο για μείωση των εσόδων και των κερδών το 2023.

Ο συνδυασμός όλων αυτών πληροφοριών, μας ωθεί να προβούμε στην συντηρητική εκτίμηση της σταθερότητας των μεγεθών, μέχρι να δημοσιευθούν νέες πληροφορίες. Συνεπώς εκτιμούμε για το 2023, έσοδα κοντά στα € 84 εκατ. και καθαρά κέρδη κοντά στα 19,2 εκατομμύρια.

 

ΠΡΟΦ: Η εκτίμηση μας δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από αυτή της Optima καθώς αναμένουμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν κοντά στα € 30 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν κοντά στα € 4,0 εκατομμύρια. Με αυτή την εκτίμηση η προβλεπόμενη σχέση P/E, διαμορφώνεται στα 20,6.

ΑΛΜΥ: Για τη χρήση του 2023, ως μία πρώτη εκτίμηση, εκτιμούμε αύξηση του κύκλου εργασιών στα € 445 εκατομμύρια και διαμόρφωση του μικτού περιθωρίου κέρδους στο 23%. Με βάση τα στοιχεία αυτά, εκτιμούμε ότι τα καθαρά κέρδη θα κυμανθούν περί τα € 28 εκατομμύρια. Βεβαίως, πιο έγκυρη πρόβλεψη, θα μπορέσει να υπάρξει μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων για τη χρήση.

ΕΒΡΟΦ: Εκτιμούμε, ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα € 44,0 εκατομμύρια (-3% σε σχέση με το 2022) και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω στις € 900 χιλιάδες (-36,6%). Σύμφωνα με αυτή την πρόβλεψη, η προβλεπόμενη σχέση P/E είναι 12,5.

ΣΙΔΜΑ: Η πρώτη μας εκτίμηση για το 2023, είναι ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν και θα κινηθούν κοντά στα € 250 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη κοντά στα € 6 εκατομμύρια διαμορφώνοντας την προβλεπόμενη σχέση P/E στο 5,2.

 

ΕΥΑΠΣ: Για το 2023, η πρώτη μας εκτίμηση είναι ότι ο κύκλος εργασιών θα κινηθεί γύρω από τα € 72,5 εκατομμύρια και όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα εκτιμούμε ότι θα είναι κερδοφόρο γύρω από τα € 7 εκατ. (αυτή η πρόβλεψη γίνεται με επιφύλαξη καθώς αναμένουμε τις κινήσεις της διοίκησης μέσα στο επόμενο διάστημα σχετικά με την διαχείριση του κόστους).

 

ΕΛΣΤΡ: Εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν κοντά στα € 180 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν κοντά στα € 12,0 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας το καθαρό περιθώριο κέρδους κοντά στο 6% και την προβλεπόμενη σχέση P/E, στο 3,9.

 

ΡΕΒΟΙΛ: Λόγω της εξέλιξης της μέσης τιμής του πετρελαίου και της συναλλαγματικής ισοτιμίας μέχρι σήμερα, εκτιμούμε οι πωλήσεις θα κινηθούν περί τα € 800 εκατομμύρια, ενώ τα καθαρά κέρδη γύρω από τα € 3,0 εκατομμύρια  (καθαρό περιθώριο κέρδους, περί το 0,375%). Ενδεχομένως να αναθεωρήσουμε, όταν δημοσιευθούν τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου.

 

ΙΝΤΕΚ: Η πρόβλεψη των μεγεθών της Ideal, είναι δύσκολη, λόγω των συχνών μεταβολών στο χαρτοφυλάκιό της. Βασιζόμαστε σε κατά καιρούς δηλώσεις της διοίκησης και (χωρίς να υπολογίζουμε σε μεγέθη μιας πιθανής νέας εξαγοράς) αναμένουμε  πωλήσεις ύψους € 195 εκατομμυρίων και κέρδη κοντά στα € 6,0 εκατομμύρια.


ΙΝΚΑΤ: Λόγω της πολυπλοκότητας, που υπάρχει στις εισροές εσόδων των κατασκευαστικών εταιριών, αλλά και των ανακατατάξεων που επέρχονται λόγω της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, δε μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση μεγεθών για το 2023. Εκτιμούμε όμως ότι, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κερδοφόρο.


Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 252 (Μάιος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 252, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text