Η αγορά σε "ήρεμη ανοδικότητα"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η πορεία του Γενικού Δείκτη, κατά το τελευταίο διάστημα, είναι αρκετά καλύτερη απ’ ότι αναμέναμε. Αυτό, μπορεί να οφείλεται σε προεκλογικές εκτιμήσεις ή σε διαπιστώσεις ότι η πορεία της οικονομίας είναι καλύτερη του αναμενόμενου, κάτι που θα οδηγήσει σε καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, η θετική πορεία του Γενικού Δείκτη, η οποία σημειώνεται χωρίς διακυμάνσεις ή ενδείξεις ανησυχίας, αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι, οι πιθανότητες να διακινδυνεύσει η αγορά και να παραχθεί (τουλάχιστον από το “απόλυτο σύστημα”) κάποιο σήμα πώλησης, είναι μειωμένες.

 

Η εξέλιξη αυτή, μπορεί για μερικούς να είναι κουραστική. Όμως, είναι μια χαρά, στα πλαίσια της λειτουργίας του “απόλυτου συστήματος”. Βρισκόμαστε σε μία ανοδική φάση της αγοράς και ξεπερνούμε μια αρκετά δύσκολη στιγμή για την χώρα και την οικονομία, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Αυτό επιτρέπει μια ομαλή εξέλιξη στο χαρτοφυλάκιό μας, χωρίς μεγάλη αγωνία και χωρίς μεγάλες ανάγκες παρακολούθησης.

 

Τα σημερινά αποτελέσματα της ALPHA BANK δεν ήταν ούτε ενθουσιώδη, αλλά ούτε και άσχημα. Κατά την άποψή μας, θα γίνουν ευμενώς αποδεκτά από την αγορά.

Η μετοχή της ΑΛΦΑ, έκλεισε σήμερα στο € 1,20. Η τιμή αυτή για την ΑΛΦΑ, είναι περίπου, ότι είναι οι 900 μονάδες για το Γενικό Δείκτη. Πάνω από το 1,20, η μετοχή κινείται επιθετικά.

Αν δούμε την εξέλιξη των μετοχών του χαρτοφυλακίου μας (δείτε εδώ), θα διαπιστώσουμε ότι η ΑΛΦΑ, είναι απ’ αυτές που έχουν “μείνει πίσω”. Αυτό, είναι απίθανο να συνεχιστεί. Δε μπορεί να υπάρξει ανοδική αγορά, χωρίς υπεραπόδοση των τραπεζικών μετοχών.

Μάλιστα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για κάτι. Πως, όταν η “ανοδική αγορά” που διανύουμε σήμερα, “ωριμάσει” τότε όλες οι μετοχές του χαρτοφυλακίου, θα καταγράφουν πορεία σημαντικά καλύτερη απ’ αυτή του Γενικού Δείκτη. Και εκτιμούμε ότι, οι μεταξύ τους διαφορές δε θα είναι μεγάλες.

 

Εξακολουθούμε να ανησυχούμε περισσότερο για ότι γίνεται -ή για ότι γράφουν ότι θα γίνει- στο εξωτερικό, παρά για το εσωτερικό. Στις αγορές των ΗΠΑ, υπάρχει μία πολύ “περίεργη” ηρεμία, με τους δείκτες να σημειώνουν πολλές πτωτικές συνεδριάσεις με μικρές πτώσεις και λίγες ανοδικές με μεγάλες ανόδους. Η εμπειρία λέει ότι αυτό δεν είναι καλό.

 

Όπως σας γράψαμε, ξαφνικά, την Παρασκευή αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τους κωδικούς στην έκδοση του flipbook. Η εταιρία (που φιλοξενεί το περιοδικό) μας απάντησε ότι κάτι δεν κάναμε καλά με τους κωδικούς. Όμως, τους ξαναπεράσαμε και τα προβλήματα επιμένουν. Ξεκινήσαμε να τους ξαναπερνάμε έναν έναν, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Παρακαλούμε, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, γράψτε μας αμέσως. Υπάρχει άτομο που παρακολουθεί το email και διορθώνει αμέσως το πρόβλημα.

 

Δείτε τα βασικά στοιχεία του “απόλυτου συστήματος”, εδώ (καλό είναι να τα βλέπετε κάπου κάπου).

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text