Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα των εκλογών, χωρίς ανησυχία

Η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα των εκλογών, χωρίς ανησυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θέλουμε και πάλι να εκφράσουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία που -αρκετοί όπως διαπιστώνουμε- συνδρομητές, έχετε υποστεί.

Δυστυχώς, το αμερικανικό site έκανε “αναβάθμιση” προχωρώντας απροειδοποίητα σε πολύ μεγάλες μεταβολές.

Εσείς δε μπορείτε να τις δείτε, όμως, μπορούμε να τις δούμε εμείς, ως χρήστες του “εσωτερικού” περιβάλλοντος της εφαρμογής.

Μας προκαλεί εντύπωση δε ότι, όλα έγιναν ξαφνικά και χωρίς μεγάλους ελέγχους. Μας προκαλεί εντύπωση επειδή η πλατφόρμα FLIPHTML5 που χρησιμοποιούμε, βαθμολογείτε ως 4η ανάμεσα στις εφαρμογές της κατηγορίας διαχείρισης ψηφιακών εντύπων, είναι η πιο ακριβή και την επιλέξαμε επειδή θεωρούσαμε ότι, στο περιβάλλον της, θα είχαμε μια επαγγελματική αντιμετώπιση. Τέλος πάντων, ελπίζουμε όλο αυτό να τελειώσει σύντομα, επειδή ταλαιπωρεί εσάς, αλλά παράλληλα, μας έχει αναστατώσει την καθημερινότητα και μας πάει πίσω στις εργασίες μας.

 

Αύριο, ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τις παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων ανά 6μηνο. Δηλαδή, τα αποτελέσματα όλων των εταιριών, από το 2016 μέχρι και το 2022, παρουσιαζόμενα ανά μεμονωμένο εξάμηνο. Όπως θα διαπιστώσετε, η εφαρμογή αυτή είναι πολύ βοηθητική, αφού, για κάθε εταιρία που θα δημοσιεύει εξάμηνο, θα μπορούμε -με βάση και τα εξάμηνα του παρελθόντος- να έχουμε μια πιο έγκυρη άποψη για το τί θα κάνει σε επίπεδο έτους. Παράλληλα, προχωράμε και την εφαρμογή παρουσίασης αποτελεσμάτων ανά τρίμηνο, τουλάχιστον για όσες εταιρίες δημοσιεύουν, σε σταθερή βάση, πλήρη τρίμηνα. Αυτή, θα πάει στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας, θα έχουμε προβλέψεις για έναν αριθμό εταιριών, τις οποίες δεν προλάβαμε να επεξεργαστούμε νωρίτερα -έχουμε αναφερθεί στο πρόβλημα που δημιουργούν οι καθυστερημένες δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων.

 

Με άλλα λόγια, κάνουμε δουλειά ανάλυσης και συντήρησης, αφού η αγορά, δείχνει να μην έχει διακυμάνσεις.

Και δεν έχει διακυμάνσεις, αφού μέχρι στιγμής, έχει κυριαρχήσει η άποψη ότι, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ως πρώτο κόμμα θα εκλεγεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που θα της δώσει πλεονέκτημα σε περίπτωση -αφού ακόμη δεν είναι βέβαιο- που θα υπάρξουν και δεύτερες εκλογές.

Με άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται η άποψη που είχαμε εκφράσει ότι, οι εκλογές του Μαΐου, δε συνιστούν ένα “κύριο” γεγονός που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

 

Σήμερα, καταγράφηκε η 6η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, από την 28/4/2023. Η συνολική άνοδος είναι σχετικά “φτωχή” αφού φτάνει στο 3,5%. Στατιστικά, να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το 41ο ανοδικό σερί 6 ημερών, από την 4/1/1988 (ημέρα πρώτης λειτουργίας του Γενικού Δείκτη). Ο μέσος όρος ανόδου για σερί 6 ημερών, είναι αρκετά υψηλός και υπολογίζεται στο 8,1%.

 

Μπορεί η άνοδος να είναι “φτωχή”, όμως έχει μεγάλη σημασία, όπως πολύ μεγάλη σημασία είναι και το σερί των 11 συνεχών συνεδριάσεων που είχε υπάρξει κατά το μήνα Απρίλιο (από 28/3 έως 18/4, με σωρευτική άνοδο 9,5%). Δηλώνει την ισχύ της αγοράς. Επίσης δηλώνει ότι, η αγορά είναι “έτοιμη” να κινηθεί σε περισσότερο ανοδικά επίπεδα.

 

Σήμερα καταγράφηκε νέο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών. Και αυτό είναι σημαντικό. Σημαντικό είναι επίσης ότι, η απόσταση μεταξύ του ΓΔ (1.123,20 μονάδες) από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 (946,71 μονάδες), είναι 15,7%. Καμία ανησυχία λοιπόν.

 

Οι μετοχές σταδιακά βελτιώνουν τις θέσεις τους και, κατά την άποψή μας, λαμβάνουν “θέσεις” για το επόμενο διάστημα.

 

Οι συναλλαγές πλησίασαν στα 80 εκατομμύρια. Τίποτα το ιδιαίτερο. Σ’ αυτά τα επίπεδα τιμών, τα 80 εκατομμύρια, θεωρούνται ως “τζίρος αναμονής”.

 

Θα περιμένουμε μέχρι τις εκλογές. Αν οι “εκτιμήσεις” της αγοράς, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι ορθές, δε θα πρέπει να αναμένουμε κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις. Όμως, οι συσχετισμοί μεταξύ των κομμάτων, θα παίξουν ρόλο, καθώς τα μάτια θα “κοιτούν” στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

Εκτιμούμε ότι η σύνθεση του χαρτοφυλακίου μας είναι ικανοποιητική (ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΜΟΤΟ, ΦΡΛΚ) και δεν θα προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text