Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η Γενική Συνέλευση της Profile - Η χρηματιστηριακή αγορά

Η Γενική Συνέλευση της Profile - Η χρηματιστηριακή αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Γενική Συνέλευση της Profile

 

Στη Γενική Συνέλευση της Profile (έγινε σήμερα) αναφέρθηκαν στοιχεία από τις προβλέψεις της εταιρίας για την επόμενη τριετία. Πολλά από τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά, όμως, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και -κυρίως- μετά τη Συνέλευση, στο “πηγαδάκι” με τον πρόεδρο και τη διοίκηση της εταιρίας, κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει τα στοιχεία, αλλά και να “αλιεύσει” κάτι περισσότερο.

Περισσότερα, θα υπάρξουν στο επόμενο τεύχος του Χ&Α. Όμως, μια “πρόγευση” μπορούμε να δώσουμε από σήμερα.

Κατά την άποψή μου, η εταιρία, ήδη από το 2022, έχει εισέλθει σε μία μοναδική περίοδο της ιστορίας της, την οποία, αν εκμεταλλευθεί σωστά, θα μπορέσει να μεταβάλει το μέγεθος και το “αποτύπωμά” της στην αγορά, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα -ίσως δε και για πάντα.

Πέραν των εργασιών της σε συστήματα και εφαρμογές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, η εταιρία διεκδικεί και συχνά πετυχαίνει την ανάθεση διαφόρων έργων του δημοσίου.

Μπορούμε να εκτιμήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων της εταιρίας, για την περίοδο 2023 έως και 2026, ως εξής:

2023: € 32 εκατομμύρια (+28% σε σχέση με το 2022).

2024: € 40 εκατομμύρια (+25%)

2025: € 52 εκατομμύρια (+30%)

2026: € 65 εκατομμύρια (+25%).

Το ποσοστό καθαρού κέρδους, εκτιμούμε ότι θα κυμανθεί περί το 12,8% έως 13,2% κατά το 2023 και μεταξύ 11,5% έως 13,5% στα επόμενα χρόνια.

Παρά το ότι, η εταιρία σήμερα αποτιμάται με ένα Ρ/Ε μεγαλύτερο από την αγορά (η κεφαλαιοποίησή της σήμερα φτάνει στα € 81 εκατομμύρια), εν τούτοις, η μεγάλη ανάπτυξη των μεγεθών, θα οδηγήσει τη μετοχή σε μία μακροχρόνια ανοδική πορεία, η οποία θα συμπέσει με τη γενικότερη ανοδική πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

 

Η μετοχή της Profile, βρίσκεται στη λίστα ‘top-25” των επενδυτικών μας επιλογών (εδώ)

 

Η χρηματιστηριακή αγορά

 

Η αγορά κινείται στους ρυθμούς που περιγράφαμε χθες (δείτε εδώ). Κυρίως όμως, κινείται στους ρυθμούς της μακροχρόνιας, δομικής, ανοδικής φάσης της, όπως την έχουμε περιγράψει κατ’ επανάληψη, με τελευταία αναλυτική αναφορά στο τρέχον τεύχος.

Διατηρούμε την αισιοδοξία μας, με τις επιφυλάξεις των εξελίξεων στο εξωτερικό.

 

Το σημερινό κλείσιμο (1.136,44 μονάδες) είναι το υψηλότερο κλείσιμο από την 19/9/2014. Το υψηλότερο κλείσιμο της “περιόδου Σαμαρά” είναι οι 1.369,56 μονάδες, που επιτεύχθηκε στις 18/3/2014. Εκτιμώ ότι το ψυχολογικό αυτό όριο, θα απειληθεί και ίσως “καταπέσει” εντός του 2023.

Διατηρούμε την άποψη ότι βιώνουμε μία από τις καλύτερες φάσεις των τελευταίων ετών, η οποία θα συνεχιστεί.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text