Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά συνεχίζει να κινείται ανοδικά - Το ρίσκο είναι χαμηλό.

Η αγορά συνεχίζει να κινείται ανοδικά - Το ρίσκο είναι χαμηλό.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οριακή άνοδο κατέγραψε σήμερα ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 1.205,30 μονάδες (+0,33%).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η τιμή του Γενικού Δείκτη πέτυχε το υψηλό των 1.219,07 μονάδων. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη από το χθεσινό υψηλό, που καταγράφηκε στις 1,217,04 μονάδες.

Ούτε μας στεναχωρεί, ούτε μας ανησυχεί, αλλά ούτε και μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο ΓΔ έκλεισε σχετικά μακριά από το υψηλό της ημέρας.

Σε μια αγορά, με την εκπληκτική ρευστότητα αυτών των ημερών, η οποία είχε πολύ καιρό να δει μεγάλες διακυμάνσεις, η διατήρηση των χθεσινών κερδών, είναι επιτυχία και έχει τη σημασία της.

 

Η αξία των συναλλαγών έφτασε στα € 222,1 εκατομμύρια. Το μέγεθος αυτό είναι πολύ υψηλό και πάνω από τις προσδοκίες μας, οι οποίες κινούνταν περίπου στο μισό της χθεσινής συνεδρίασης (χθες, η αξία έφτασε στα € 360 εκατομμύρια).

 

Διατηρούμε την άποψη ότι ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί υψηλότερα μέχρι την Παρασκευή προ των εκλογών της 25 Ιουνίου. Για το λόγο αυτό, διατηρούμε την εκτίμηση ότι, οι θέσεις των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, θα πρέπει να είναι υψηλές. Εκτιμούμε δε ότι, με εξαίρεση τον τομέα του εξωτερικού, το “εσωτερικό” ρίσκο της χρηματιστηριακής αγοράς, είναι το χαμηλότερο των τελευταίων πολλών ετών.

 

Η προσοχή θα στραφεί σταδιακά προς τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, όπου, τουλάχιστον με βάση αυτά που ανακοινώθηκαν για το α’ τρίμηνο, παραμένουν θετικά και δε δημιουργούν κάποιο κίνδυνο για τις μετοχές στο ορατό μέλλον.

 

Νεότερο σχόλιο θα δημοσιευθεί αύριο το απόγευμα, παράλληλα με προδημοσιεύσεις άρθρων από το τεύχος 253.

 

Καλό σας βράδυ.

 

Διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύθηκε το πρωί, εδώ.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text