Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κοντά σε deal ο όμιλος Μυτιληναίου για την εξαγορά της Unison

Κοντά σε deal ο όμιλος Μυτιληναίου για την εξαγορά της Unison

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κοντά σε deal ο όμιλος Μυτιληναίου για την εξαγορά της Unison

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Unison από τη Μυτιληναίος βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες.

Η Unison δραστηριοποιείται στη διαχείριση εγκαταστάσεων (facility Management), μια δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρεία είναι πολυμετοχική, αλλά μεγαλύτερη μέτοχος είναι η κυρία Ιζαμπέλα Αρβανίτη, η οποία στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτρια του Θεραπευτηρίου Υγεία. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και αφορούν το 100% της Unison.

Η Unison θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα με ετήσιο τζίρο πάνω από 50 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενους.

Όπως όλες οι εταιρείες facility management, η Unison ξεκίνησε παρέχοντας υπηρεσίες καθαριότητας σε κτιριακούς χώρους γραφείων, αλλά και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Στην πορεία, στο χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της προστέθηκαν υπηρεσίες συντήρησης κτηρίων, ανακαίνισης, ενεργειακής διαχείρισης, φύλαξης, υποστήριξης, catering έως και υπηρεσίες ανάπλασης εξωτερικών χώρων.

Στο πελατολόγιό της η Unison έχει μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα, όπως Viohalco, Σκλαβενίτης, ΟΤΕ, ΔΕΛΤΑ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία,  όμιλος Υγεια, Metropolitan, Eurobank, PwC, Astir Palace, Μεγάλη Βρετάνια αλλά και φορείς όπως ο Δήμος Αθηναίων, η ΣΤΑΣΥ, η ΕΤΑΔ, το Ζάππειο Μέγαρο, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός κ.α. Μέλος του ομίλου Unison αποτελεί και η Unison Human Resources, η οποία προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1977 με μετόχους την ISS και τα Τσιμέντα «Ηρακλής». Το 1988 περνά αποκλειστικά στον έλεγχο της ISS, εταιρεία κολοσσό στον κλάδο με έδρα τη Δανία, που μετρά 122 χρόνια ζωης. Το 2018 η εταιρεία εξαγοράζεται από Έλληνες μετόχους και το 2021 μετονομάζεται σε Unison, διατηρώντας όμως συνεργασία με τον παγκόσμιο όμιλο εταιρειών ISS.

Το μέγεθος του κλάδου facility management στην Ελλάδα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ενώ η ωρίμανση της αγοράς αναμένεται να διπλασιάσει αυτό το μέγεθος.

Πρόσφατη ηχηρή εξαγορά στο χώρο ήταν αυτή της Cordia από το επενδυτικό fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη, που στη συνέχεια εξαγόρασε και την εταιρεία ESA Security Solutions, στην οποία μετείχε και το family office της Μαριάννας Λάτση. Μάλιστα, η ESA Securities αποτελούσε στο παρελθόν εταιρεία του ISS Group αλλά στην πορεία αποσχίστηκε από τον όμιλο.

Η επικείμενη εξαγορά της Unison θα αποτελέσει μια νέα δραστηριότητα για τη Μυτιληναίος. Στόχος της εισηγμένης είναι η ανάπτυξη συνεργιών με τους υφιστάμενους πελάτες της Protergia.

 

Βασίλης Κώτσης

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text