Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | AXIA για ΔΕΗ: Βλέπει αύξηση των EBITDA κατά 57% στο α’ τρίμηνο

AXIA για ΔΕΗ: Βλέπει αύξηση των EBITDA κατά 57% στο α’ τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AXIA για ΔΕΗ: Βλέπει αύξηση των EBITDA κατά 57% στο α’ τρίμηνο

Βελτιωμένα αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ στο α’ τρίμηνο του 2023, τα οποία θα δημοσιευθούν το απόγευμα της Πέμπτης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της AXIA, η εταιρεία κοινής ωφέλειας θα ανακοινώσει EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) της τάξης των 267 εκατ. ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 57% σε ετήσιο επίπεδο.

Τα καθαρά κέρδη, από την πλευρά τους, εκτιμάται ότι θα καθοριστούν σε 23,5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά των δαπανών, οι πληρωμές για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να ανέλθουν σε 456 εκατ. ευρώ (όσα και πέρυσι), ενώ σε υψηλότερα επίπεδα θα κινηθούν οι λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες αφορούν τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δίκτυα διανομής.

Όσον αφορά τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, η AXIA υπολογίζει ότι υποχώρησε κατά 9,6% στο α’ τρίμηνο, με το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ να περιορίζεται περαιτέρω και να ανέρχεται στο 61% (από 64% το α’ τρίμηνο του 2022).

Ως αποτέλεσμα, οι όγκοι των πωλήσεων θα εμφανίσουν κάμψη 5,7% σε ετήσια βάση και θα διαμορφωθούν σε 7,6 TWh. Με δεδομένη την υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου, αυτό θα συνεπάγεται πωλήσεις 1,9 δισ. ευρώ (-11,7% σε σχέση με πέρυσι).

Ας σημειωθεί ότι η AXIA δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή της ΔΕΗ  και τιμή – στόχο στα 13,20 ευρώ (9,3 ευρώ το σημερινό κλείσιμο).

 

Πηγή: radar.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text