Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επέκταση παραγωγικής μονάδας εξετάζει η Mevaco

Επέκταση παραγωγικής μονάδας εξετάζει η Mevaco

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επέκταση παραγωγικής μονάδας εξετάζει η Mevaco

Σε… φλέβα χρυσού έχει αποδειχτεί για την εισηγμένη εταιρεία η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτει στον τομέα της κατασκευής μεταλλικών βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην εκτίναξη των εσόδων της Mevaco, η οποία παράλληλα αναλαμβάνει και σειρά άλλων συμβάσεων σε διαφορετικούς τομείς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ήδη η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της από τα 6,71 εκατ. του 2020 στα 23,28 εκατ. το 2021 και στα 38,8 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να σημειώσει σαφώς υψηλότερη επίδοση μέσα στην τρέχουσα οικονομική χρήση.

Σε ότι αφορά το καθαρό αποτέλεσμα, η ζημία του 2020, μετατράπηκε σε κέρδος 1,94 εκατ. το 2021, σε 3,167 εκατ. πέρυσι, με περαιτέρω ανοδική προοπτική φέτος.

Ζητούμενο αποτελεί το ύψος του μερίσματος που θα προτείνει η διοίκηση της εισηγμένης στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, το οποίο ωστόσο προβλέπεται πολύ υψηλότερο από το περυσινό (0,07 ευρώ ανά μετοχή) λόγω της ανόδου των κερδών, αλλά και της ισχυρής ρευστότητας του ομίλου (αρνητικός καθαρός δανεισμός στις 31/12/2022).

Ενδεικτικό της ανόδου των εργασιών είναι το ότι πέραν των συμβάσεων για κατασκευή βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων που είτε έχει ήδη αναλάβει, είτε διεκδικεί, η εταιρεία εκτελεί και άλλες κατηγορίες έργων, όπως για παράδειγμα αυτό στη Βόρεια Ευρώπη που αφορά ανεμιστήρες για οδικά τούνελ.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η ένταξή της Mevaco στους κύριους προμηθευτές του γαλλικού Ομίλου Naval, όχι μόνο για τη συμμετοχή της στις φρεγάτες Belharra που προορίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό, όσο κυρίως -σε μεσομακροπρόθεσμη βάση- για ενδεχόμενες μελλοντικές εργασίες που θα ανατεθούν από τον πολυεθνικό όμιλο σε άλλες χώρες.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η Mevaco σχεδιάζει την επέκταση των παραγωγικών της δραστηριοτήτων σε όμορο χώρο από την υπάρχουσα μονάδα που διαθέτει στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα και να διευρύνει την γκάμα των παραγόμενων προϊόντων της.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text