Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΠΑΠ: Αποδίδει καρπούς η στρατηγική Fast Forward

ΟΠΑΠ: Αποδίδει καρπούς η στρατηγική Fast Forward

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΠΑΠ: Αποδίδει καρπούς η στρατηγική Fast Forward

Έπειτα από το εντυπωσιακό τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε δυναμικά το οικονομικό έτος, εμφανίζοντας ισχυρή οργανική ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, όπως σημείωσε η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων σε αναλυτές.

Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών ανήλθαν στα 527,4 εκατ. ευρώ (+15,4% σε ετήσια βάση). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 196,5 εκατ. ευρώ (+16,4% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα 118 εκατ. ευρώ (+33,6% σε ετήσια βάση).

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jan Karas, ο ΟΠΑΠ διατήρησε την αναπτυξιακή δυναμική του, τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι, εστιάζοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών και υλοποιώντας με επιτυχία στοχευμένες εμπορικές ενέργειες. Ταυτόχρονα, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε όλους τους πυλώνες της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Karas ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο σε σχέση με τις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις του 2023.

Σημαντική αναβάθμιση της retail εμπειρίας και των πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με τον κ. Karas, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για την αναβάθμιση της retail εμπειρίας, έχοντας ως στόχο την καθιέρωση των καταστημάτων του ως προορισμών προσιτής διασκέδασης, με έντονο το στοιχείο της κοινωνικοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι πελάτες μπορούν να συμμετέχουν σε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων εντός των καταστημάτων, παίζοντας ταυτόχρονα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Το OPAP Store App συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, καταγράφοντας νέα ρεκόρ ενεργών χρηστών. Η ολοένα αυξανόμενη απήχηση και χρήση του ενισχύει την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τον αντίκτυπο των πρωτοβουλιών για την ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών στα καταστήματα της εταιρείας.

Επιπλέον, οι ενισχυμένες αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της βάσης πελατών, η οποία ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στη διάθεση του Λαϊκού Λαχείου σε εκτυπωμένη μορφή. Η καινοτομία αυτή ανανεώνει σημαντικά το παιχνίδι, προσφέροντας στους πελάτες δυνατότητες και χαρακτηριστικά εξατομίκευσης.

Σύμφωνα με τον κύριο Karas σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε σχέση με τις στρατηγικές προτεραιότητες για την online αγορά. Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ στάθηκε στην ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr και στο Opaponline.gr, τη νέα iLottery πλατφόρμα της εταιρείας, η όποια παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Όπως τονίστηκε, η ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr προσφέρει μια ανταγωνιστική και ελκυστική πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και της παικτικής δραστηριότητας. Η πλήρης δυναμική της νέας πλατφόρμας αναμένεται να αναδειχθεί με το ξεκίνημα της νέας αθλητικής σεζόν.

Επιπλέον, το Opaponline.gr προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να παίξουν διαδικτυακά αριθμοπαιχνίδια του ΟΠΑΠ. Φιλοδοξία της εταιρείας είναι το Opaponline.gr να καθιερωθεί ως ένας online κόμβος διασκέδασης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα πρώτα σημάδια από τη λειτουργία του Opaponline.gr είναι ενθαρρυντικά.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text