Société Générale: Οκτώβριο ή Δεκέμβριο η επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα
Τα ελληνικά ομόλογα επωφελήθηκαν από την εκλογική έκπληξη της Κυριακής, σχολιάζει η Société Générale σε έκθεσή της.
Το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες η ΝΔ να κερδίσει περισσότερες από 150 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου στις εκλογές που έρχονται. Η ανάκτηση της αξιολόγησης της επενδυτικής βαθμίδας έως το τέλος του 2023 φαίνεται εύλογη, επισημαίνει, εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει ήδη από τον Οκτώβριο.
Το μόνο εμπόδιο μπροστά στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας φαίνεται να είναι η πολιτική αβεβαιότητα. Δηλαδή, εάν η αλλαγή πολιτικής οδηγήσει σε παύση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της ροής κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Γι' αυτό η έκπληξη στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δημιούργησε χαρμόσυνο κλίμα στις αγορές.
Μια αναβάθμιση στις 9 Ιουνίου από τη Fitch φαίνεται απίθανη, με τον δεύτερο γύρο των εκλογών στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου να εκκρεμεί ακόμη, αλλά πιστεύουμε ότι μια αναβάθμιση στις 20 Οκτωβρίου από την S&P ή την 1η Δεκεμβρίου από τη Fitch είναι σχεδόν βέβαιη τώρα, τονίζει.
Ωστόσο ο οίκος σημειώνει ότι η αναβάθμιση της αξιολόγησης φαίνεται τιμολογημένη. Το spread των 10ετών ομολόγων έναντι των ιταλικών μειώθηκε κατά 19 μονάδες βάσης τη Δευτέρα 22 Μαΐου, με το ράλι στους ελληνικούς τίτλους να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Πηγή:www.euro2day.gr

- ΟΟΣΑ: Στο 2,2% η ανάπτυξη το 2023 στην Ελλάδα
- Citigroup: «Μόνο το αξιόχρεο της Ελλάδας θα αναβαθμιστεί το επόμενο 9μηνο»
- ΑΕΠ: Τα στοιχεία που καθορίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο
- JP Morgan: Επενδυτική βαθμίδα με την εγγύηση της Νέας Δημοκρατίας
- Απογειώνεται η κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
- Ασφαλιστικές: Η επενδυτική βαθμίδα φέρνει στροφή προς ελληνικά assets
- Μεγάλου στο Bloomberg: Θα «τρέξει» με διπλάσια ανάπτυξη η Ελλάδα
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο