Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η JP Morgan λέει σε 1.000 υπαλλήλους της First Republic ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

Η JP Morgan λέει σε 1.000 υπαλλήλους της First Republic ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η JP Morgan λέει σε 1.000 υπαλλήλους της First Republic ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

Η JPMorgan Chase & Co. ενημέρωσε περίπου 1.000 υπαλλήλους της First Republic Bank ότι δεν τους δίνονται θέσεις εργασίας - έστω και προσωρινά - μετά την εξαγορά της χρεοκοπημένης τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ την Πέμπτη πρόσφερε θέσεις πλήρους απασχόλησης ή μεταβατικές σε σχεδόν 85% από τους σχεδόν 7.000 υπαλλήλους που εξακολουθούσαν να εργάζονται στην First Republic όταν κατέρρευσε, ενώ στους υπόλοιπους είπαν ότι δεν θα τους κάνουν προτάσεις, σύμφωνα με ένα άτομο με γνώση του θέματος.

Οι προσωρινές θέσεις εργασίας θα είναι για τρεις, έξι, εννέα ή 12 μήνες, ανάλογα με τη θέση, είπε το άτομο, ζητώντας να μην κατονομαστεί συζητώντας προσωπικές πληροφορίες.

«Από την εξαγορά της First Republic την 1η Μαΐου, ήμασταν διαφανείς με τους υπαλλήλους τους και τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να τους ενημερώσουμε για το καθεστώς απασχόλησής τους εντός 30 ημερών», δήλωσε εκπρόσωπος της JPMorgan με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Αναγνωρίζουμε ότι βρίσκονται υπό πίεση και αβεβαιότητα από τον Μάρτιο και ελπίζουμε ότι η σημερινή μέρα θα φέρει σαφήνεια και κλείσιμο».

Οι πρώην υπάλληλοι της First Republic στους οποίους δεν προσφέρθηκαν θέσεις εργασίας στην JPMorgan «θα λάβουν αμοιβές και παροχές που καλύπτουν 60 ημέρες και θα τους προσφερθεί ένα πακέτο που περιλαμβάνει επιπλέον εφάπαξ πληρωμή και συνεχή κάλυψη παροχών», είπε ο εκπρόσωπος.

 

Λία Δεληγιάννη

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text