Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η Volkswagen εγκαταλείπει οριστικά τη Ρωσία

Η Volkswagen εγκαταλείπει οριστικά τη Ρωσία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Volkswagen εγκαταλείπει οριστικά τη Ρωσία

Η Volkswagen πρωτοστάτησε, μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν μέτρα εναντίον της Ρωσίας. Πέρυσι, τα ανώτατα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισαν να σταματήσουν την επαγγελματική και εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας με τη Ρωσία και διέκοψαν την παραγωγική τους δραστηριότητα, εκεί. Ωστόσο, δεν περιορίσθηκαν σε αυτό, αλλά αποφάσισαν να επιτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της χώρας.

Η γερμανική εταιρεία πουλά όλες τις μετοχές της και το εργοστάσιο σε τοπικό της αντιπρόσωπο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης. Η Volkswagen «έκλεισε» συμφωνία με την αντιπροσωπεία Avilon, η οποία εδρεύει στη Μόσχα, βάσει πληροφοριών της εφημερίδας.

Προς το παρόν, δεν έχει γνωστοποιηθεί επισήμως η οικονομική συμφωνία, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Avilon έδωσαν 135 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) ώστε να αποκτήσουν το εργοστάσιο της Volkswagen στην πόλη Καλούγκα (νοτιοδυτικά της Μόσχας), στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζονται 225.000 οχήματα ετησίως.

Ωστόσο, δεν αποσαφηνίζεται εάν στο συμβόλαιο υπάρχει ο όρος επαναγοράς του εργοστασίου ή όχι, όταν σταματήσουν οι οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας. Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου κόστισε 774 εκατομμύρια ευρώ στην Volkswagen και η λειτουργία του, άρχισε το 2007. Η παραγωγική διαδικασία σε αυτό, σταμάτησε πέρυσι, αλλά οι περίπου 4.000 εργαζόμενοι λάμβαναν τον μισθό τους, όλο το χρονικό διάστημα από τότε.

 

Πηγή: www.radar.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text