Η Volkswagen εγκαταλείπει οριστικά τη Ρωσία
Η Volkswagen πρωτοστάτησε, μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν μέτρα εναντίον της Ρωσίας. Πέρυσι, τα ανώτατα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισαν να σταματήσουν την επαγγελματική και εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας με τη Ρωσία και διέκοψαν την παραγωγική τους δραστηριότητα, εκεί. Ωστόσο, δεν περιορίσθηκαν σε αυτό, αλλά αποφάσισαν να επιτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της χώρας.
Η γερμανική εταιρεία πουλά όλες τις μετοχές της και το εργοστάσιο σε τοπικό της αντιπρόσωπο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης. Η Volkswagen «έκλεισε» συμφωνία με την αντιπροσωπεία Avilon, η οποία εδρεύει στη Μόσχα, βάσει πληροφοριών της εφημερίδας.
Προς το παρόν, δεν έχει γνωστοποιηθεί επισήμως η οικονομική συμφωνία, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Avilon έδωσαν 135 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) ώστε να αποκτήσουν το εργοστάσιο της Volkswagen στην πόλη Καλούγκα (νοτιοδυτικά της Μόσχας), στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζονται 225.000 οχήματα ετησίως.
Ωστόσο, δεν αποσαφηνίζεται εάν στο συμβόλαιο υπάρχει ο όρος επαναγοράς του εργοστασίου ή όχι, όταν σταματήσουν οι οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας. Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου κόστισε 774 εκατομμύρια ευρώ στην Volkswagen και η λειτουργία του, άρχισε το 2007. Η παραγωγική διαδικασία σε αυτό, σταμάτησε πέρυσι, αλλά οι περίπου 4.000 εργαζόμενοι λάμβαναν τον μισθό τους, όλο το χρονικό διάστημα από τότε.
Πηγή: www.radar.gr

- Σε επίπεδα υψηλού όλων των εποχών η μετοχή της Apple
- Η JP Morgan θα κλείσει 21 υποκαταστήματα της First Republic μέχρι το τέλος του 2023
- CNBC: Συμφωνία δισεκατομμυρίων της Microsoft με την CoreWave με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη
- Amazon: Αποχή σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης» στην ηγεσία
- Τι γυρεύει ο Musk στην Κίνα καιτα προβλήματα της Tesla
- Pepco: Πού ανοίγουν νέα καταστήματα στην Ελλάδα
- Η Volkswagen εγκαταλείπει οριστικά τη Ρωσία
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο