Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Τέλος τα πάρτι στα ακίνητά μας, λέει η Airbnb

Τέλος τα πάρτι στα ακίνητά μας, λέει η Airbnb

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την «αντι-πάρτι» πολιτική της ενεργοποιεί η Airbnb για τα ακίνητα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας στις πιο δημοφιλείς περιόδους της καλοκαιρινής σεζόν στις ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις ανάμεσα στους επισκέπτες και στους οικοδεσπότες.

Οπως ανέφερε στο blog της η Airbnb, θα εφαρμόσει το σύστημα «αντι-πάρτι» για τις αργίες του Memorial Day και του Fourth of July, όπου παραδοσιακά πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν. Και αυτό γιατί, όπως παραδέχθηκε αυτόν τον μήνα ο συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας, Μπράιαν Τσέσκι, ο όγκος των παραπόνων που λαμβάνει η εταιρεία είναι για εκείνον μια απότομη αφύπνιση.

Το σύστημα «αντι-πάρτι» της Airbnb εντοπίζει και μετά μπλοκάρει κρατήσεις για ένα ή δύο βράδια που θεωρούνται ύποπτες για απαγορευμένα πάρτι. Ανάμεσα στα προειδοποιητικά καμπανάκια που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα για να ξέρει ποιες κρατήσεις να μπλοκάρει είναι οι αξιολογήσεις που έχει λάβει ο χρήστης, η απόσταση του ενοικιαζόμενου από τη μόνιμη κατοικία του αλλά και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Επίσης, το σύστημα ενθαρρύνει τους γείτονες να ενημερώσουν την Airbnb εάν διαπιστώσουν ότι γίνεται πάρτι σε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα ακίνητά της, μέσω της γραμμής υποστήριξης. Η Airbnb προσφέρει ακόμη αισθητήρες θορύβου και υγρασίας, που όπως λέει μπορούν να ανιχνεύσουν ένα πάρτι ή μεγάλο αριθμό ατόμων. Οι συσκευές αυτές παρουσιάστηκαν στους οικοδεσπότες της πλατφόρμας για πρώτη φορά το 2020.

Τον Αύγουστο του 2020 η Airbnb είχε προχωρήσει σε μια παγκόσμια απαγόρευση των πάρτι, ενώ παρόμοια μέτρα ελήφθησαν στις ΗΠΑ για το Halloween και την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι επισκέπτες καλούνται να συμφωνήσουν ότι δεν θα κάνουν πάρτι κατά τη διαδικασία της κράτησης.

Η πλατφόρμα προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι εάν παραβιάσουν την πολιτική, θα υποστούν συνέπειες, όπως για παράδειγμα μια πιθανή αναστολή ή αποκλεισμό του λογαριασμού τους.

«Αν και αυτά τα περιστατικά στην Airbnb είναι σπάνια, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότες μας να προωθήσουν τα υπεύθυνα ταξίδια στις γειτονιές τους και να εργαστούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο ενοχλητικών πάρτι, τα οποία είναι απαγορευμένα στην πλατφόρμα μας και ανεπιθύμητα στις κοινότητες που εξυπηρετούμε», δήλωσε η εταιρεία.

Η Airbnb κατέγραψε πτώση 55% στις αναφορές για πάρτι από τότε που θέσπισε την παγκόσμια απαγόρευση το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, μόλις το 0,04% των κρατήσεων σε όλο το 2022 οδήγησε σε αναφορά για πάρτι.

Καθώς προσπαθεί να μετριάσει τις εντάσεις ανάμεσα στους επισκέπτες και στους οικοδεσπότες, η πλατφόρμα ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες για τις δουλειές που απαιτείται να κάνουν σε ορισμένα από τα ενοικιαζόμενα ακίνητά της. Η κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα παραπόνων, καθώς κάποιοι οικοδεσπότες είχαν υπερβολικές απαιτήσεις από τους επισκέπτες τους, όπως να κουρέψουν το γκαζόν και να πλύνουν τα σεντόνια τους πριν φύγουν.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text