Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Τι γυρεύει ο Musk στην Κίνα καιτα προβλήματα της Tesla

Τι γυρεύει ο Musk στην Κίνα καιτα προβλήματα της Tesla

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι γυρεύει ο Musk στην Κίνα καιτα προβλήματα της Tesla

Την Κίνα αναμένεται να επισκεφθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν τρεις πηγές στο Reuters, στο πρώτο του ταξίδι στη χώρα εδώ και τρία χρόνια.

Ο Musk αναμένεται να συναντηθεί με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιον θα συναντήσει ο Musk και τι θα συζητήσουν.

Το Reuters ανέφερε τον Μάρτιο ότι ο Musk σχεδίαζε ένα ταξίδι στην Κίνα και επεδίωκε μια συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Qiang ήδη από τον Απρίλιο, με τον ακριβή χρόνο να εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Li.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιο στη Σαγκάη είναι ο μεγαλύτερος κόμβος παραγωγής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Musk είναι επίσης ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Twitter, η οποία είναι απαγορευμένη στην Κίνα, αν και κάποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτήν μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).

Το ταξίδι θα είναι το πρώτο του Musk στην Κίνα από τότε που έκανε το διαδίκτυο να βουίξει χορεύοντας στη σκηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη στις αρχές του 2020.

Τα προβλήματα της Tesla

Θα ερχόταν επίσης σε μια εποχή που η Tesla παλεύει με πολλαπλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά τους που κατασκευάζονται στην Κίνα, καθώς η ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο αποδυναμώνεται.

Η Tesla δεν έχει δώσει ακόμη καμία ενημέρωση σχετικά με τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή κατά 450.000 οχήματα ετησίως στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, αν και δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη για την παραγωγή προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας Megapack.

Η εταιρεία έχει υποβάλει σχέδια στις τοπικές αρχές για την επέκταση της δυναμικότητας παραγωγής συστημάτων κίνησης στο εργοστάσιο της Σαγκάης σε 1,75 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Ο κρατικός σχεδιαστής της Κίνας παλεύει με την υπερπληθώρα παραγωγικών δυνατοτήτων στην αυτοκινητοβιομηχανία της με περισσότερους από 100 παίκτες και είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την έγκριση νέων παραγωγικών δυνατοτήτων.

Ο Musk δήλωσε στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα ότι "υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην ικανότητά μας να επεκταθούμε στην Κίνα". Πρόσθεσε: "Δεν πρόκειται για ζήτημα ζήτησης".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Musk δήλωσε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας "θα πρέπει να είναι μια ανησυχία για όλους".

Η Tesla κατασκευάζει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό, το οποίο αναμένεται να παράγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χαμηλότερου κόστους που θα βασίζεται στην πλατφόρμα επόμενης γενιάς της.

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text